Geen Van Aert of Van der Poel in de cross, Iserbyt: 'Media moeten dat niet 100 keer vermelden' Veldrijden
Veldrijden

Geen Van Aert of Van der Poel in de cross, Iserbyt: 'Media moeten dat niet 100 keer vermelden'

Geen Van Aert of Van der Poel in de cross, Iserbyt: 'Media moeten dat niet 100 keer vermelden'

Het moment waar veel crossliefhebbers naar uitkijken is ongetwijfeld het seizoensdebuut van de meervoudige wereldkampioenen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Voor crossers als Eli Iserbyt geen enkel probleem. Hij stoort zich juist aan alle media-aandacht wanneer de 'Grote twee' er niet zijn.

Toch weet ook Iserbyt, wiens zegeteller dit seizoen al op vijf staat, dat de aanwezigheid van Van Aert en Van der Poel een enorme aanwinst is voor de cross: 'Dat creëert veel media-aandacht, zelfs van de buitenlandse pers, en dat is goed voor het veldrijden', laat hij weten aan Sport/Wielermagazine.

Daartegenover ziet de renner van Pauwels Sauzen - Bingoal dat wanneer Van Aert en Van der Poel er niet zijn, er toch over hen wordt gesproken: 'Als ze meedoen, heb ik er geen moeite mee. Maar als ze er niet bij zijn, moeten de commentatoren en de kranten dat geen honderd keer vermelden. Je moet ook geen veldritgids maken met Van Aert en Van der Poel op de cover als die slechts tien crossen rijden.’

Lees verder onder de foto.

Eli Iserbyt heeft dit seizoen al vijf overwinningen achter zijn naam.
Eli Iserbyt heeft dit seizoen al vijf overwinningen achter zijn naam.

Hoe lang blijft Iserbyt nog winnen? 

Dit seizoen zullen Van Aert en Van der Poel vermoedelijk dit jaar nog in actie komen in de cross. Of Iserbyt dan ook zijn goede seizoensopening kan doortrekken? ‘Het blijft uiteraard een doel om Wout en Mathieu, en ook Tom Pidcock, eens te kloppen, maar ik probeer vooral de beste te zijn in de crossen waar zij niet starten, daar het maximale eruit te halen. Ik begrijp renners niet die zeggen: ‘Vanaf november of in de eindejaarsperiode wil ik op mijn best zijn.’ Wat heb je daaraan als Mathieu, Wout of Tom toch winnen? En daar gaat het om: winnen. Dat is het enige wat mensen onthouden, ongeacht de tegenstand', zegt hij in het interview van Sport/Wielermagazine - dat volledig te lezen is in het magazine.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws