Iserbyt neemt genoegen met tweede plaats: 'Quinten was een trapje te sterk vandaag' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt neemt genoegen met tweede plaats: 'Quinten was een trapje te sterk vandaag'

Iserbyt neemt genoegen met tweede plaats: 'Quinten was een trapje te sterk vandaag'

Eli Iserbyt eindigde woensdag als tweede in de wereldbeker van Fayetteville. De Belg was de favoriet, maar moest in barre weersomstandigheden zijn meerdere erkennen in een hele sterke Quinten Hermans. Een tweede plaats was het hoogste haalbare en na afloop was hij in het flashinterview dan ook tevreden.

Iserbyt was zondag nog de sterkste in de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. In Waterloo reed hij Michael Vanthourenhout en Hermans op een forse achterstand, maar vandaag was het Hermans die een tandje sterker was dan zijn landgenoten. In de derde ronde ging de 26-jarige renner van Intermarché-Wanty-Gobert er hard vandoor, waarna Iserbyt het antwoord schuldig moest blijven. 'In het begin was het een beetje zoeken, zeker op de beklimming. Het was net iets te modderig voor mij en ik was een beetje aan het doorglijden. Op het einde had ik wel een lijn met iets meer grip, dus daar ben ik wel content mee. Samen met Michael hebben we een goede achtervolging gedaan, maar Quinten was wel een trapje te sterk vandaag.'

Iserbyt was dominant in de eerste veldritten van het seizoen, maar had woensdag moeite met de regen en de bandenspanning die hij moest gebruiken. 'Ik ben van 1,2 naar iets onder de 1 bar gegaan. Wel gevaarlijk, omdat er veel stenen liggen, maar het was de enige mogelijkheid. Anders bleef ik gewoon ter plekken staan.' In januari vindt op hetzelfde parcours het wereldkampioenschap plaats en dan hangt het van de weerscondities af wie er volgens Iserbyt de favoriet is. 'Als het regent wordt het enorm lastig. Een beetje vergelijkbaar met Valkenburg. Heel mooi, maar lastig. Als het snel is, zal het wel heel explosief zijn. Van die twee dingen zal het afhangen wie de favoriet is. Het is in ieder geval een mooi open parcours.' Zondag staat de laatste van een drieluik wereldbekers in Amerika op het programma, in Iowa.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws