Volgens De Cauwer moet men Van Baarle 'niet groter maken dan hij is': 'Hoeveel koersen heeft hij gewonnnen?' Wielrennen
Wielrennen

Volgens De Cauwer moet men Van Baarle 'niet groter maken dan hij is': 'Hoeveel koersen heeft hij gewonnnen?'

Volgens De Cauwer moet men Van Baarle 'niet groter maken dan hij is': 'Hoeveel koersen heeft hij gewonnnen?'

Voormalig wielerprof José De Cauwer loopt al sinds jaar en dag mee als wieleranalist. De 73-jarige Vlaming is bovendien altijd wel te porren voor een uitgesproken mening. Ook rondom de voorjaarsklassiekers steekt hij zijn ideeën niet onder stoelen of banken, zo blijkt uit de Sporza-podcast De Tribune. De goedlachse Belg laat zich met name uit over succesformatie Jumbo-Visma, die in het voorjaar met verschillende kopmannen hopen hoge ogen te gooien.

'Het wordt echt tijd om de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te winnen', stelt De Cauwer over Wout van Aert, die als absolute kopman naar voren geschoven gaat worden. Volgens de ex-ploeggenoot van Hennie Kuiper moet Van Aert de rol van uitgesproken kopman opeisen. 'Wout heeft al zoveel gegeven aan Jumbo. Waar de ploeg staat, is mede door Wout. Vorig jaar was zijn Tour de France. Hij moet nu eisen: die twee koersen zijn voor mij. Winnen is nog iets anders, maar die moeten gewoon voor hem zijn. Ik heb het idee dat Wout een completere renner is dan Tom Boonen, maar als je de erelijst van Boonen ziet...'

Jumbo-Visma verstrekte zich per 1 januari 2023 officieel met Dylan van Baarle, die in 2022 Parijs-Roubaix bijschreef op zijn palmares. In de wielerwereld sijpelen er geregeld berichten binnen dat Van Baarle, van wie onlangs bovendien bekend werd dat hij een relatie heeft met de Franse Pauline Ferrand-Prévot, ook zomaar eens als kopman uitgespeeld kunnen worden. Dat zou volgens sommigen dan vooral kunnen gebeuren wanneer alle ogen op Van Aert gericht zijn. De Cauwer is iets minder enthousiast als het gaat om de kopmanambities van de 30-jarige Nederlander. 'Sorry, maar we moeten Van Baarle ook niet groter maken dan hij is, hé. Hij is een hele goede renner, maar hoeveel koersen heeft hij al gewonnen? Waregem en Roubaix. Hij doet mee, maar je moet het niet gaan overdrijven. Een superrenner in dienst van Wout', is hij scherp als vanouds.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws