Iserbyt ontkent kritische noten Sweeck: 'Hij is gewoon gefrustreerd dat hij niet heeft gewonnen' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt ontkent kritische noten Sweeck: 'Hij is gewoon gefrustreerd dat hij niet heeft gewonnen'

Iserbyt ontkent kritische noten Sweeck: 'Hij is gewoon gefrustreerd dat hij niet heeft gewonnen'

Eli Iserbyt schreef na een ware thriller in Ruddervoorde de eerste manche van de Superprestige op zijn naam. In de finale haalde hij de ontsnapte Lars van der Haar, die te kampen kreeg met twee lekke banden, bij en soleerde hij naar de overwinning. Na afloop kon Iserbyts racetactiek rekenen op veel kritiek van een woedende Laurens Sweeck. 'Het is jammer dat hij dat zegt', aldus Iserbyt na afloop in het flashinterview.

Ongeveer drie kwartier voordat er zich een ware thriller ontvouwde in Ruddervoorde, kende Iserbyt een slecht begin. 'Ik startte erg slecht. De eerste twee rondes hebben me enorm veel energie gekost. Ik maakte ook heel veel fouten, omdat ik op iets te lage bandendruk aan het koersen was', is hij realistisch.

De vorige week 25 jaar geworden Iserbyt kan zich niet vinden in de uitspraken van Sweeck, die de overwinning van Iserbyt kampioen-onwaardig vond. 'Alleen Quinten Hermans reed veel in het wiel. Laurens wilde zelf als eerste in het zand zitten, dus liet ik hem doen.'

'Laurens was niet snel genoeg om ons eraf te rijden'

'Vandaag was de eerste demarrage van Michael Vanthourenhout en was ik later de enige die naar Lars van der Haar toe wilde rijden', vervolgt Iserbyt in de verdediging. 'Bovendien wilde ik ook niet al te diep gaan met de Wereldbeker in Maasmechelen morgen in mijn achterhoofd.'

Tot vorig jaar waren Sweeck en Iserbyt nog ploegmaten bij Pauwels Sauzen-Bingoal. 'Laurens was niet snel genoeg om ons eraf te rijden. Hij is gewoon gefrustreerd dat hij nog niet heeft gewonnen. Hij beseft nu bovendien hoe luxueus het vorig jaar in ons team was, omdat Michael en ik de kastanjes uit het vuur haalden', deelt de winnaar in Ruddervoorde twee tikjes terug uit aan de runner-up. 'Vandaag was wel mijn slechtste race van dit seizoen. Ik had erg veel geluk', sluit Iserbyt zelfkritisch af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws