Sweeck kwaad op winnaar Iserbyt: 'Je moet je verantwoordelijkheid nemen als kampioen' Veldrijden
Veldrijden

Sweeck kwaad op winnaar Iserbyt: 'Je moet je verantwoordelijkheid nemen als kampioen'

Sweeck kwaad op winnaar Iserbyt: 'Je moet je verantwoordelijkheid nemen als kampioen'

Laurens Sweeck reed bij de openingscross van de Superprestige in Ruddervoorde naar een tweede plaats. Direct na afloop van de veldrit was de Belg enorm geïrriteerd, met name over het koersgedrag van winnaar Eli Iserbyt. Dit uitte Sweeck luid en duidelijk in het flashinterview direct na afloop van de veldrit.

'Ze rijden met twee ploegmaten, maar ik rijd het gat dicht en zij pakken hun verantwoordelijkheid niet. Dat vind ik heel laag bij de grond', is Sweeck stellig. In zijn stelling refereert hij naar de twee renners van Pauwels Sauzen-Bingoal, Eli Iserbyt (die de cross uiteindelijk wist te winnen) en Michael Vanthourenhout, die in de achtervolging op de ontsnapte Lars van der Haar niet met Sweeck meereden.

Sweeck zelf kende een slechte start van de cross. 'Het was drummen en ik raakte ingesloten. Maar op zich was dat geen probleem.' Iserbyt en Sweeck achtervolgden later in de cross de inmiddels aan een solo begonnen Van der Haar, die door materiaalpech de overwinning in rook zag op gaan. 'Pech rijdt altijd mee. Ik denk dat als wij minder naar elkaar kijken in de achtervolging, we veel makkelijker meedoen om de overwinning', aldus Sweeck.

Sweeck: 'Hij wint voor mij gewoon onverdiend'

'Maar ze blijven drie of vier ronden in mijn wiel zitten. Hij wint voor mij gewoon onverdiend', deelt de runner-up wederom een sneer uit naar Iserbyt. 'Hij zou een kampioen moeten zijn en zijn verantwoordelijkheid moeten pakken. Ik was echt verrast dat hij opeens toch nog een eindschot had, omdat hij de hele tijd niet meewerkte', sluit een nog niet tot bedaren gekomen Sweeck af.

Morgen kunnen de tenoren van het veldrijden weer de degens met elkaar kruisen. Op zondag 30 oktober 2022 staat namelijk de Wereldbeker veldrijden in Maasmechelen op het cross-menu. Pakt Van der Haar zijn revanche? En weet Sweeck sportieve wraak te nemen op Iserbyt?

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news