Iserbyt toont goede vorm met flinke solo in Exact Cross Beringen Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt toont goede vorm met flinke solo in Exact Cross Beringen

Iserbyt toont goede vorm met flinke solo in Exact Cross Beringen

Eli Iserbyt heeft de Exact Cross Beringen op zijn naam geschreven. De Belg van Pauwels Sauzen-Bingoal toonde al vroeg in de wedstrijd zijn kracht, eerst schoven er nog enkele mannen mee, maar uiteindelijk reed hij lang solo. Zijn ploeggenoot Michael Vanthourenhout legde beslag op de tweede plaats. Lars van der Haar werd derde.

Met machtige halen spurtte Corné van Kessel naar de leiding in de start van de cross. De Nederlander pakte de kopstart, maar kon die positie niet lang vasthouden. Al vroeg in de eerste ronde werden de verhoudingen duidelijk: Iserbyt zou het tempo gaan bepalen voor het overgrote deel van de wedstrijd.

In de tweede ronde (van de tien) resulteerde dit meteen in een felle aanval op het omhooglopende stuk van het parcours. Enkele renners sloten aan, onder wie Vanthourenhout en Van der Haar zaten mee. Ook het Nederlandse talent Pim Ronhaar verdiende een plekje bij de kop van de koers.

Iserbyt knalt weg van andere toppers

In de ronden die volgden zette het Pauwels Sauzen-Binogal-duo Vanthourenhout/Iserbyt de twee Nederlanders onder druk. Van het kwartet leek Iserbyt de sterkste en bij het ingaan van de zevende ronde had hij dan ook een fraaie voorsprong te pakken op zijn ploeggenoot: zeven seconden. De twee Nederlanders volgden al op 24 seconden.

Verslag gaat verder onder de tweet.

Van der Haar wist wat hem te doen stond en maakte een degelijke remonte. Hij liet Ronhaar achter zich en kwam stukje bij beetje dichterbij Vanthourenthout. Iserbyt bleek echter buiten schot, waardoor de Belg de wedstrijd op zijn naam kon schrijven. In de strijd voor plek twee leek Van der Haar de favoriet te zijn.

Vanthourenhout wilde daar nog een stokje voor steken. De man uit Brugge knalde uit het wiel van de Nederlander weg en stelde zo de tweede plek veilig. Van der Haar pakte de laatste plek op het podium. Een sterke Pim Ronhaar vocht zichzelf naar de vierde stek in Beringen.

Uitslag Exact Cross Beringen Mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws