Lucinda Brand biedt aardig weerwerk in Superprestige Merksplas, maar Alvarado gaat toch met zege lopen Veldrijden
Veldrijden

Lucinda Brand biedt aardig weerwerk in Superprestige Merksplas, maar Alvarado gaat toch met zege lopen

Lucinda Brand biedt aardig weerwerk in Superprestige Merksplas, maar Alvarado gaat toch met zege lopen

Ceylin del Carmen Alvarado heeft zaterdagmiddag de vierde manche van de Superprestige in Merksplas gewonnen. De 25-jarige Nederlandse ging in afwezigheid van Fem van Empel, Shirin van Anrooij en Puck Pieterse als topfavoriet van start en die rol maakte ze resoluut waar. Alvarado, die vorige week in Niel en Dendermonde een perfect weekend kende, moest er dit keer harder voor werken en vocht een mooi duel uit met Lucinda Brand, die finaal toch de duimen moest leggen.

In de striemende regen leek Brand aanvankelijk matig te starten doordat ze een tandje te groot stond. De 34-jarige Nederlandse zakte door het veld terug naar de derde rij, maar maakte die achterstand in geen tijd terug goed. Integendeel, want Brand koos al meteen het hazenpad en ging vlot over elke hindernis. Daarachter zat Alvarado wat vast achter Inge van der Heijden. Nog meer naar achteren boog Manon Bakker over haar stuur en maakte ze een tuimelperte. Daardoor veroorzaakte ze een kettingbotsing en gingen Annemarie Worst en Aniek van Alphen ook plat op de buik.

Ceylin del Carmen Alvarado krijgt op weg naar winst aanmoedigingen van haar moeder (uiterst rechts)
Ceylin del Carmen Alvarado

Brand ging als een bezetene tekeer, maar voorsprong aan het einde van de eerste ronde bedroeg maar zes seconden op Alvarado. Mede door een stuurfout kwam het duo opnieuw samen, maar dat was echter van korte duur. Brand schatte een bocht verkeerd in en belandde in de hekken, weliswaar zonder erg. De rollen waren dus volledig omgedraaid en Alvarado stoomde resoluut richting een voorsprong van twaalf seconden op haar landgenote.

Lees verder onder de video.

Op het drassige parcours in de Kempen kon Brand weliswaar haar power goed kwijt en sloop ze zoetjesaan dichterbij, tot een valpartij haar achtervolging opnieuw fnuikte. De veer was gebroken en Alvarado liep meer dan twintig seconden uit. In de achtergrond troepte het wat meer samen en perste Mario Norbert-Riberolle nog een indrukwekkende slotronde uit haar benen, waardoor de Belgische Worst alsnog van het podium stootte. Denise Betsema vervolledigde de top vijf.

Results powered by FirstCycling.com

Voor Alvarado is het de vierde zege van het seizoen, na de Superprestiges in Ruddervoorde en Niel en de Wereldbeker in Dendermonde. Tijdens al haar crossen dit seizoen eindigde ze nooit buiten de top drie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws