Vanthourenhout triomfeert in Wereldbeker Overijse: 'Dit was mijn beste cross tot nu toe' Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout triomfeert in Wereldbeker Overijse: 'Dit was mijn beste cross tot nu toe'

Vanthourenhout triomfeert in Wereldbeker Overijse: 'Dit was mijn beste cross tot nu toe'

Michael Vanthourenhout kraaide in de loodzware cross van Overijse victorie na een beklijvend duel met Tom Pidcock. Het was zodoende de kersvers Europees kampioen die de wereldkampioen van 2022 naar de dichtste ereplaats verwees. Pidcock kwam erg dichtbij, maar na afloop van de heuse thriller haalt Vanthourenhout opgelucht adem.

Vanthourenhout antwoordt in het flashinterview bevestigend op de vraag of dit zijn beste cross tot nu toe is geweest. 'Zelfs nog beter dan mijn overwinning op het Europees Kampioenschap', aldus de veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal. 'Het was vandaag enorm close met Tom. Misschien dat ik ietsjes beter was dan hem op de technische stukken. Op de oplopende stroken was het namelijk enorm lastig om hem bij te houden. Het was een mooie battle.'

In de een-na-laatste ronde maakte Pidcock een fout die hem uiteindelijk fataal bleek te worden. De Brit van INEOS Grenadiers ging onderuit en wist het gat met Vanthourenhout daardoor niet meer te dichten. 'Het was enorm moeilijk om Tom achter me te houden in de laatste ronde', aldus Vanthourenhout daaromtrent. 'Ik zag hem akelig dichtbij komen. Gelukkig maakte ik geen fouten. Al met al was het moeilijk, maar hartstikke mooi', rondt de 28-jarige laureaat af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws