Paul Herygers ziet Van der Poel al tegen de limiet rondrijden: 'En het is nog lang tot het WK' Veldrijden
Veldrijden

Paul Herygers ziet Van der Poel al tegen de limiet rondrijden: 'En het is nog lang tot het WK'

Paul Herygers ziet Van der Poel al tegen de limiet rondrijden: 'En het is nog lang tot het WK'

Mathieu van der Poel reed in een lange solo naar de winst in de cross van Antwerpen. Paul Herygers, oud-crosser en tegenwoordig co-commentator bij Sporza, zag dat Van der Poel nu al erg sterk voor de dag komt: 'Ik zie een Van der Poel rondrijden, die al tegen de limieten aanzit. Maar het is nog meer dan zestig dagen tot het WK. Dat is nog lang', stelt Herygers.

Of dat een probleem gaat zijn voor de viervoudig wereldkampioen in de cross? Herygers denkt van niet: 'Ik denk dat het overduidelijk is dat ze er bij zijn entourage alles aan gedaan hebben om van Van der Poel weer een optimale renner en crosser te maken. Hij zal daar enorm voor geknokt en gewerkt hebben. Hij zal nog wat verbeteren.'

Verbazing rondom Wout van Aert

Na afloop van de eerste clash tussen Van der Poel en Wout van Aert in deze veldritwinter, liet Van Aert al weten verbaasd te zijn met zijn podiumplek. Herygers: 'Dat is begrijpelijk nadat je Van der Poel vorig weekend had zien uitpakken in Hulst. Hoelang is het nog maar geleden dat Van Aert na het WK op de weg naar de walvissen en de zeehonden aan het kijken was in Australië?', vraagt de Belg zich af in zijn analyse op de website van Sporza.

Toch verwacht Herygers dat het niet lang zal duren voordat ook Van Aert weer kan winnen in het veld: 'Als het parcours wat meezit en de weergoden wat gunstiger zijn, dan zal het niet lang duren vooraleer Van Aert en Van der Poel elkaar zullen tegenkomen in de finale.'

De eerstvolgende keer dat Van der Poel en Van Aert elkaar weer zullen treffen, zal 23 december zijn, tijdens de Exact Cross in Mol. Van der Poel vertrekt namelijk voor een trainingskamp in Spanje, waar Van Aert volgende week zijn volgende cross rijdt in Dublin.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws