Roodhooft schat 'zege van de volharding' van Alvarado hoog in: 'Concurrentes moeten 100% in orde zijn' Veldrijden
Veldrijden

Roodhooft schat 'zege van de volharding' van Alvarado hoog in: 'Concurrentes moeten 100% in orde zijn'

Roodhooft schat 'zege van de volharding' van Alvarado hoog in: 'Concurrentes moeten 100% in orde zijn'

Nadat Ceylin der Carmen Alvarado in Troyes haar vierde zege in vier opeenvolgende belangrijke crossen had geboekt, kwamen de emoties in één keer naar buiten. Begrijpelijk, zegt Christophe Roodhooft over zijn pupil. 'Sporters zijn ook mensen, en het is niet abnormaal om emoties te tonen', stelt de ploegleider van Alpecin Deceuninck tegenover Sporza. Hij is zeer te spreken over de mentale weerbaarheid van Alvarado, die het niet makkelijk heeft gehad.

Nadat Alvarado in 2020 de wereldtitel had gepakt in het veldrijden, was de Nederlandse in één klap the next big thing onder de vrouwelijke crossers. Ze hield haar heerschappij echter niet heel lang vast, mede vanwege de klasse van Lucinda Brand en de opkomst van Puck Pieterse en Fem van Empel. Des te knapper is het dat ze nu, zo stelt Roodhooft, koel is gebleven en haar rug heeft gerecht. 'Ceylin is super tevreden dat ze haar niveau weer haalt en met name de manier waarop ze gisteren won, zal haar deugd doen', doelt hij op de overtuigende zege van Alvarado tijdens de Wereldbekermanche in Troyes.

'Brand is goed en Pieterse zou meteen wel weer winnen bij terugkeer. Dan geeft deze zege extra voldoening'

Mede door de overweldigend grote concurrentie in het veldrijden bij de vrouwen, ziet Roodhooft de waarde van de vier zeges op rij van Alvarado des te meer in: 'De verwachtingen na haar wereldtitel waren hoog en die heeft ze ook ingelost. Maar door de opkomst van Van Empel en Pieterse was ze op een zijspoor beland. Dan is het extra knap dat ze terugkomt op deze manier. Het is de overwinning van de volharding', aldus de Belgische ploegleider.

Wat betekent dit voor het vervolg? 'We moeten realistisch zijn', blijft Roodhooft kalm. 'Die andere dames hebben misschien intrinsiek wel meer talent. Maar Ceylin kan ze dus het vuur na aan de schenen liggen. Wie weet kan ze wel één op de drie onderonsjes winnen de komende tijd.' De komende weken zullen dus interessante duels opleveren: 'De concurrentie zal 100% moeten zijn om haar te verslaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws