Sweeck 'vond zichzelf niet de beste' na duel met Van der Haar, Iserbyt 'voelde energie wegstromen' Veldrijden
Veldrijden

Sweeck 'vond zichzelf niet de beste' na duel met Van der Haar, Iserbyt 'voelde energie wegstromen'

Sweeck 'vond zichzelf niet de beste' na duel met Van der Haar, Iserbyt 'voelde energie wegstromen'

Laurens Sweeck wist in de Exact Cross van Sint-Niklaas nog maar eens een veldrit te winnen. De kloeke Belg was Lars van der Haar te slim af in de laatste stroken van de veldrit en trok zo het laken naar zich toe.

Sweeck had op voorhand al verteld dat de zandstrook hem perfect zou liggen en bracht dat ook in de cross tot uiting. Toch ging het niet vanzelf, zo beaamde hij na afloop. 'Het was al een kwestie van het wiel van Lars houden, dat was moeilijk genoeg. Ik heb lang getwijfeld, maar besloot er uiteindelijk toch maar overheen te gaan. Ook omdat ik voelde dat Eli Iserbyt er nog achter zat.'

De man van Crelan-Fristads deed het dus op 'zijn' zandstrook. 'Daarna moest ik toch nog wel sprinten voor de zege, het was een lange aankomststrook', aldus Sweeck, die zichzelf niet opperbest voelde. 'Ik zeg niet dat ik de beste was, maar de beste wint niet altijd', trok de eerlijke Sweeck zijn conclusies.

Iserbyt 'voelde energie wegstromen'

'Ik voelde de energie wegstromen, ik weet niet wat het was', liet nummer drie Iserbyt na afloop weten. 'Ik voelde dat ik niet de krachten had, maar het is goed zo. De derde plek is het hoogst haalbare', aldus Iserbyt, die na afloop van de cross net als ploegmaat Michael Vanthourenhout op felle kritiek mocht rekenen van Van der Haar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws