Van Anrooij maakt cross-rentree in Flamanville (en Boom?), Van Empel en Pieterse niet in Wereldbeker Veldrijden
Veldrijden

Van Anrooij maakt cross-rentree in Flamanville (en Boom?), Van Empel en Pieterse niet in Wereldbeker

Van Anrooij maakt cross-rentree in Flamanville (en Boom?), Van Empel en Pieterse niet in Wereldbeker

Shirin van Anrooij keert terug in de cross! De 21-jarige renster van Baloise Trek Lions reed dit seizoen alleen de wedstrijden in Beringen (derde) en Waterloo (DNF) en nam vervolgens tijd voor vakantie en een solide trainingsperiode. Zondag is ze van de partij in de Wereldbeker in Flamanville, terwijl ze normaliter zaterdag ook start in Boom.

Gerben de Knegt heeft zondag in Frankrijk naast Van Anrooij ook de beschikking over haar ploeggenote Lucinda Brand en vrouw-in-vorm Ceylin del Carmen Alvarado. Fem van Empel en Puck Pieterse slaan de Wereldbeker in Flamanville over, zoals ze ook al deden bij de race in Dublin van afgelopen zondag. 'Fem en Puck slaan deze wedstrijd over met het oog op de rest van de winter en de andere wielerdisciplines waar ze komend jaar weer in willen uitblinken. Voor mij zijn dat logische keuzes. Bovendien is het een opsteker dat we met veel verschillende rensters kunnen winnen, ook als we toppers als Puck en Fem moeten missen', zo zegt de bondscoach in een persbericht van de KNWU.

Bij de heren zijn Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar namens Baloise Trek Lions alle drie van de partij. Voor Pauwels Sauzen Bingoal doet Ryan Kamp mee. 'Mooi om te zien dat Pim in Dublin bevestigt met een tweede overwinning, waarmee hij ook in de wereldbekerstand een goede zaak doet. Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis zijn ook weer van de partij en ik had in de selectie ook ruimte voor bijvoorbeeld Luke Verburg, die weer wat extra crossritme kan opdoen en punten kan scoren voor een betere startpositie. Ook bij de vrouwen was die ruimte er voor Femke Gort', aldus De Knegt.

Selectie Nederland - Wereldbeker cross Flamanville 2023

Elite-mannen:

Lars van der Haar
Joris Nieuwenhuis
Pim Ronhaar
Ryan Kamp
Corné van Kessel
Stan Godrie
Mees Hendrikx
Luke Verburg

Elite Vrouwen

Ceylin del Carmen Alvarado
Lucinda Brand
Inge van der Heijden
Annemarie Worst
Manon Bakker
Shirin van Anrooij
Denise Betsema
Aniek van Alphen
Leonie Bentveld
Lauren Molengraaf
Femke Gort

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws