Van der Haar en Nys willen hegemonie Pauwels Sauzen op EK doorbreken: 'Kan niet beter aan de start komen' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar en Nys willen hegemonie Pauwels Sauzen op EK doorbreken: 'Kan niet beter aan de start komen'

Van der Haar en Nys willen hegemonie Pauwels Sauzen op EK doorbreken: 'Kan niet beter aan de start komen'

Eli Iserbyt is na zijn indrukwekkende start van het seizoen topfavoriet voor het EK veldrijden in Namen en ook ploeggenoot Michael Vanthourenhout is kanshebber. De mannen van Baloise-Trek Lions hopen echter de dominantie van Pauwels Sauzen te kunnen doorbreken.

Thibau Nys ziet dat Lars van der Haar ook sterk begonnen is aan het crossseizoen en er klaar voor is om de topfavorieten aan te vallen. 'De sfeer op training is momenteel ook geweldig. En op training brengen we het beste in elkaar naar boven. Dat kan alleen maar voordelig zijn met het oog op de volgende wedstrijden', vertelt Nys aan Het Nieuwsblad. Van der Haar en Nys vormden een sterk duo in de Koppenbergcross, waar de laatstgenoemde mede dankzij materiaalpech uiteindelijk moest afhaken bij de absolute toppers. Van der Haar versloeg Iserbyt en Vanthourenhout na een spannende strijd om de zege in Oost-Vlaanderen en liet zien klaar te zijn voor het Europees kampioenschap. Daar verdedigt hij zijn titel.

Door de goede prestaties op de Koppenberg is het moraal van de 19-jarige Nys hoog. Hij zal als een van de topfavorieten van start gaan bij de beloften op het EK, maar waakt voor onderschatting. 'Ik ga niet ontkennen dat de voorbije weken me een echte boost hebben gegeven. Maar om nu te gaan zeggen dat ik er een walk-over van ga maken, dat is de waarheid ook geweld aandoen. Met ploegmaat Pim Ronhaar en Witse Meeussen zijn er nog twee renners die al een heel seizoen in zeer goede vorm verkeren. Ook zij maken een serieuze kans op de titel.'

'Hoop zo fris mogelijk aan de start te verschijnen'

Nys zal de dagen voor het EK het rustig aan doen. 'Door enkel wat te gaan losrijden en lichaam en geest te laten rusten, hoop ik zo fris mogelijk aan de start te verschijnen. Ik ben het parcours niet meer specifiek gaan verkennen. In het verleden heb ik al genoeg in Namen gekoerst, ik weet waaraan ik me mag verwachten. Met een supergoed gevoel in de benen en vol vertrouwen kan ik in elk geval niet beter aan de start komen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws