Vanthourenhout troeft Sweeck af na fel duel in Parkcross Maldegem Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout troeft Sweeck af na fel duel in Parkcross Maldegem

Vanthourenhout troeft Sweeck af na fel duel in Parkcross Maldegem

Michael Vanthourenhout heeft drie dagen na het WK veldrijden de Parkcross in Maldegem naar zijn hand weten te zetten. Hij klopte Laurens Sweeck in een sprintje.

De Parkcross in Maldegem werd dan wel niet live op TV gebracht, er stond genoeg mooi volk aan de start voor de aanwezige toeschouwers. Geen Mathieu van der Poel en Wout van Aert uiteraard, maar wel Eli Iserbyt, Vanthourenhout, Sweeck en seizoensrevelatie Gerben Kuypers.

Het waren die eerste twee die direct goed van start gingen, maar niet direct de ruimte kregen van de overige crossers. Desondanks wisten de mannen van Pauwels Sauzen-Bingoal het ploegenspel halfweg cross uit te spelen; Iserbyt versnelde, Vanthourenhout liet vakkundig een gaatje vallen.

Crelan-Fristads-coureur Sweeck liet dat niet meteen gebeuren, maar kreeg bij elke versnelling zijn rivaal Vanthourenhout op het wiel. Ook Ryan Kamp en Kevin Kuhn bleven aanwezig in de achtervolgende groep, waarvan Iserbyt ook niet écht weg kon rijden.

Op twee rondes van het einde nam Sweeck de koppositie over van zijn voormalige ploeggenoten, die daar niet direct een antwoord op klaar hadden. Even later sloten Vanthourenhout en Iserbyt wel weer aan. Uiteindelijk liep het uit op een sprint, waarin Vanthourenhout de betere was van zijn BK-rivaal Sweeck.

Uitslag Parkcross Maldegem mannen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws