Vanthourenhout ziet concurrentie (inclusief Van der Poel) als sneeuw voor de zon verdwijnen in Val di Sole Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout ziet concurrentie (inclusief Van der Poel) als sneeuw voor de zon verdwijnen in Val di Sole

Vanthourenhout ziet concurrentie (inclusief Van der Poel) als sneeuw voor de zon verdwijnen in Val di Sole

Europees kampioen Michael Vanthourenhout heeft op imposante wijze de Wereldbekercross in Val di Sole naar zijn hand weten te zetten. De Belg van Pauwels Sauzen-Bingoal reed in de sneeuw in de vierde ronde weg van de concurrentie. Mathieu van der Poel kende een lastige wedstrijd en kwam geen moment in het stuk voor.

Na de cross van de vrouwen waren de mannen ongetwijfeld al op scherp gezet: de wedstrijd in Val di Sole was geen normale. Dame na dame ging tegen de vlakte op de spekgladde ondergrond in Val di Sole, met Fem van Empel als grootste slachtoffer. Aan de andere kant zullen de heren en hun begeleiders met de nodige interesse naar winnares Puck Pieterse gekeken hebben, die een technisch perfecte race af wist te werken.

Enfin, om 14.30 uur stonden ook de mannen klaar voor hun veldrit: Laurens Sweeck kende een zeer goede start, terwijl Van der Poel het in de eerste bochten allemaal even aankeek. De Zwitser Kevin Kuhn maakte van deze situatie gretig gebruik en pakte de koppositie gedurende ronde één, met in de achtervolging de Belgen en natuurlijk Van der Poel. Het duurde langer dan verwacht voor de Nederlander, die met zijn reis vanuit Spanje te maken had met een flink temperatuurverschil, vooraan verscheen en daar trachtte Vanthourenhout gebruik van te maken. Hij voerde het tempo op.

Mathieu van der Poel kende een lastige cross. 
Mathieu van der Poel kende een lastige cross. 

Vanthourenhout blijft op de deur beuken en rijdt concurrentie los

De sterke Kuhn liet zich niet aan de kant zetten en voelde zich duidelijk thuis op de gladde ondergrond in Val di Sole, terwijl Van der Poel bij het ingaan van ronde drie nog altijd tegen twintig seconden achterstand aankeek. Een ploeggenoot van VDP, Niels Vandeputte, deed het dan weer zeer goed: hij nam samen met Vanthourenhout de kop van de wedstrijd, al pakte de Europees kampioen na wat foutjes van die eerste resoluut de kop in de derde ronde.

Ondertussen liep de achterstand van Van der Poel verder op: na twintig minuten cross was het al 38 seconden, waarmee de vraag ook rees of het een off day, de omstandigheden of wat schrik voor valpartijen betrof. Enfin, aan kop trokken ze zich daar niets van aan: Vanthourenhout zette zijn technische kwaliteiten in en reed op die manier vrij soepel weg van vluchtgenoot Vandeputte.

Dat zorgde voor alleen maar meer motivatie bij Vanthourenhout, die soeverein doorreed en geen moment verslapping kende. Van der Poel kende dat wel, al was het voor hem vrij snel een zaak van uitrijden. Terwijl Vanthourenhout namens Pauwels Sauzen-Bingoal het mooie weer maakte, kende de ploeg in zijn algeheel meer pech: ploegmaat Eli Iserbyt viel zeer hard op zijn knie en moest het parcours ingepakt verlaten op een brancard.

De zege van Vanthourenhout in zijn hagelwitte pak door de hagelwitte sneeuw zal de pijn bij het team wat verzachten, terwijl de strijd om plek twee en drie nog een interessante wending kende. Vandeputte, Kuhn en Sweeck bleven lang in elkaars buurt, wat een interessant schouwspel opleverde. Die eerste twee mochten uiteindelijk mee het podium op. Van der Poel eindigde op meer dan drie minuten.

Uitslag Wereldbeker Val di Sole mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws