Veldrijden zonder Mathieu van der Poel en Wout van Aert: 'Ook zonder hen is er genoeg spanning en spektakel' Veldrijden
Veldrijden

Veldrijden zonder Mathieu van der Poel en Wout van Aert: 'Ook zonder hen is er genoeg spanning en spektakel'

Veldrijden zonder Mathieu van der Poel en Wout van Aert: 'Ook zonder hen is er genoeg spanning en spektakel'

In de Wereldbekercross van Waterloo moest Eli Iserbyt genoegen nemen met een tweede plaats. De Vlaming van Pauwels Sauzen-Bingoal was wegens verscheidene redenen niet opgewassen tegen een ijzersterke Thibau Nys, die ook in Beringen al de betere was van Iserbyt. Volgens Jurgen Mettepenningen, ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal, is Iserbyt niet iemand die snel bij de pakken gaat neerzitten...

Nys: 2/2. Iserbyt: 0/2. 'Eli was twee keer goed, maar kende in Beringen pech met een slechte start en een val en in Waterloo was er een probleem met zijn schoen', aldus Mettepenningen tegenover Sporza. 'Ik kijk er dus echt naar uit om een duel te zien zonder pech of zonder slechte start, maar wel man tegen man. Eli is een winnaar en legt zich hier niet snel bij neer. Hij zal er alles aan doen om zo snel mogelijk die zege te pakken. Als dat niet gebeurt, dan is dat een drijfveer om nog harder te werken dan hij al doet. Onze sport leeft van zo een strijd en van zulke duels. Hopelijk krijgen we dat zondag al in Overijse', blikt de 48-jarige Belg vooruit op aanstaand crossweekend.

Mettepenningen ziet duels tussen bijvoorbeeld Iserbyt en Nys als 'pure propaganda voor de sport'

'Ik heb twee fantastische crossen gezien. Voor onze sport is dat pure propaganda', aldus Mettepenningen, die daarbij een bruggetje maakt naar de door Mathieu van der Poel en Wout van Aert tentoongestelde dominantie van de voorbije jaren. 'Het is een verademing dat er nog iemand meedoet aan de top. Hij is de man die het veldrijden nodig had. Ik kan het alleen maar toejuichen dat hij meedoet voor de zeges en nu dus ook wint', doelt hij op de zoon van Sven Nys.

Het veldrijden doet op de huidige manier (lees: begin/medio oktober) weer een beetje denken aan de dagen van weleer, zo beaamt ook Mettepenningen. 'We kunnen heel snel terugkeren naar die tijden, want ook zonder Van Aert en Van der Poel is er genoeg spanning en spektakel. Het wordt een fantastisch seizoen en het zal spannend en onvoorspelbaar blijven. Dan denk ik ook aan de ploegtactieken met Pauwels Sauzen-Bingoal en Baloise Trek Lions. De vorige jaren had je onze ploeg, nu heb je twee blokken. Bij de ploeg van Nys beschouwen ze Thibau duidelijk als kopman en rijden ze in functie van hem. Tel er naast de twee blokken ook nog Laurens Sweeck bij en dat maakt het alleen maar leuker', is hij optimistisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws