🎥 Wat u niet zag in Jaarmarktcross Niel: incident tussen Van Kessel en Iserbyt Veldrijden
Veldrijden

🎥 Wat u niet zag in Jaarmarktcross Niel: incident tussen Van Kessel en Iserbyt

🎥 Wat u niet zag in Jaarmarktcross Niel: incident tussen Van Kessel en Iserbyt

Eli Iserbyt wist vrijdag in de Jaarmarktcross in Niel de vierde plek op te eisen, wat een knappe prestatie genoemd mocht woorden na zijn opgave op het EK enkele dagen daarvoor. Toch ging het na afloop op social media ook over een incidentje in de wedstrijd waar de Belg bij betrokken was.

In de hectische openingsfase van de Superprestige-cross in Niel wenste Corné van Kessel, die zijn rentree maakte na een sleutelbeenbreuk, Iserbyt namelijk lopend te passeren op een steile helling. De Belg was daar niet van gediend en op beelden die naar buiten kwamen lijkt het alsof Iserbyt het wiel van Van Kessel grijpt, om hem vervolgens weer te passeren.

Directe invloed op de door Laurens Sweeck gewonnen cross zal het niet gehad hebben, maar op social media gaan stemmen op dat Iserbyt gediskwalificeerd zou moeten worden. 'Hij gebruikt een andere renner om zelf voordeel te behalen', is een argument wat meermaals naar voren komt. Of het echt zover zou moeten komen? Oordeel zelf...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws