Van Kessel maakt comeback in Niel na sleutelbeenbreuk: 'Om conditionele redenen anders gekoerst' Veldrijden
Veldrijden

Van Kessel maakt comeback in Niel na sleutelbeenbreuk: 'Om conditionele redenen anders gekoerst'

Van Kessel maakt comeback in Niel na sleutelbeenbreuk: 'Om conditionele redenen anders gekoerst'

Corné van Kessel kende dit veldritseizoen een valse start. Na twee crossen te hebben afgewerkt, brak hij begin oktober tijdens een training zijn sleutelbeen. Het gevolg hiervan was een genoodzaakte pauze van bijna zes weken. In de Superprestige-wedstrijd van Niel stond de Nederlander voor het eerst sinds zijn val weer aan de start.

Direct na zijn ongeluk liet Van Kessel weten vanzelfsprekend zo snel als mogelijk weer terug te willen keren. Het EK op 6 november kwam echter nog te vroeg voor de 31-jarige Nederlander. Uiteindelijk heeft zijn herstelproces zo'n vijf à zes weken geduurd. In de door Laurens Sweeck gewonnen Superprestige-manche in Niel (op 11 november) gaf de Nederlander weer acte de présence. Dat resulteerde in een tiende plaats, op anderhalve minuut van laureaat Sweeck.

'Niel is misschien niet de ideale wedstrijd om terug te keren na een blessure', laat Van Kessel na afloop van de race weten aan Veldritkrant. 'Ik moet alles opvangen met mijn schouder en dan zitten er toch wel een paar gevaarlijke afdalingen in. Gelukkig is alles goed verlopen.'

Van Kessel: 'De laatste twee rondes zak ik helemaal in'

Van Kessel zegt om conditionele redenen met een ietwat andere gesteldheid gekoerst te hebben. 'Anders had ik misschien wel wat acties uitgevoerd die ik nu niet uitgevoerd heb. Ik wist niet waar ik conditioneel ging staan. Achteraf is het maar goed dat ik het niet anders heb aangepakt, want de laatste twee rondes zak ik helemaal in', is hij realistisch.

De Nederlander zal per 1 januari 2023 de overstap maken naar Deschaecht-Hens-Maes. 'Die sleutelbeenbreuk kwam wel op het verkeerde moment. Het is natuurlijk nooit goed om zoiets voor te hebben, maar precies na de tweede cross is helemaal slecht getimed. Ik moest namelijk nog knokken voor een nieuw contract, gelukkig is dat gelukt. En dat zonder een cross te hebben kunnen rijden. Ik ben enorm blij met het vertrouwen dat ze in mij hebben', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws