Zandhaas Sweeck rekent in Niel af met opponent Van der Haar Veldrijden
Veldrijden

Zandhaas Sweeck rekent in Niel af met opponent Van der Haar

Zandhaas Sweeck rekent in Niel af met opponent Van der Haar

Laurens Sweeck heeft met een beresterke wedstrijd de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. In een tweestrijd in het zand rekende hij af met Lars van der Haar.

Na een klinkende overwinning van Ceylin del Carmen Alvarado bij de dames was het om 15.10 uur tijd voor de mannen in Niel. Daar was het overigens goed druk, omdat de Belgen op 11 november traditioneel vrij zijn en dus graag tijd vrijmaken voor een mooie veldrit. Al die mensen zagen Zwitsers kampioen Kevin Kuhn als rapste van start gaan.

In de eerste ronde moest Van der Haar, in zijn eerste wedstrijd in de Nederlandse kampioenentrui, al vrij veel plaatsjes goedmaken, terwijl Sweeck voorin het tempo bepaalde met Europees kampioen Vanthourenhout in zijn spoor. Die pakte aan het einde van ronde één op zijn beurt over.

Van der Haar imponeert, valt en imponeert in zandpassage

Iserbyt meldde zich ook aan het front, terwijl Van der Haar door zeer sterke zandpassages - die hij als enige volledig fietsend volbracht - ook vooraan postvatte. Dit deden ze samen met een tiental andere renners, de toppers hielden elkaar in ieder geval goed in hun greep.

Aan het eind van de derde ronde reden Sweeck, Vanthourenhout en Van der Haar weg, waarvan die eerste op zijn beurt weer een mooi gaatje wist te pakken. Daarachter stokte het wat, een gunstige situatie voor Sweeck dus. Door een valpartij van Van der Haar verdween hij uit de voorste gelederen van de achtervolgende groep. Iserbyt zakte ondertussen net als in Namen af, tot hij plots weer van voren verscheen in de laatste ronde.

Van der Haar en Vanthourenhout sloten achter Sweeck een verbondje en gingen achter de koploper aan. Sweeck maakte een foutje in het zand, waardoor de achteropkomende mannen inliepen. Van der Haar naderde bij het ingaan van de voorlaatste ronde al op vijf seconden en trok als een terriër richting het wiel van Sweeck.

Zij aan zij trokken de twee de laatste ronde in, waar Sweeck op slinkse wijze wat metertjes pakte. Richting de cruciale zandpassage moest Van der Haar van de fiets, wat de beslissende fout leek te zijn.

Uitslag Superprestige Niel 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws