Velofilie Podcast | 'Moeten Quick-Step uitleggen dat Giro anders werkt dan een klassieker' Velofilie Podcast
Velofilie Podcast

Velofilie Podcast | 'Moeten Quick-Step uitleggen dat Giro anders werkt dan een klassieker'

Velofilie Podcast | 'Moeten Quick-Step uitleggen dat Giro anders werkt dan een klassieker'

Buongiorno signore e signori! Op de tweede rustdag is er in de Velofilie Podcast uitgebreid gesproken over de tweede week van de Giro d'Italia. Hoe zit het eigenlijk met de keuze om João Almeida keer op keer te laten wachten op de prins van onze zuiderburen? Is die keuze terecht?

Presentator Kamiel Reckman begint met duidelijke mening over de zaak rondom Remco Evenepoel en Almeida. 'Ik vind het eigenlijk een totale non-discussie. Er werd voor Evenepoel gekozen toen hij er beter voor stond. Achteraf is dat de koe in de kont kijken.' Wesley van Bavel is het daar niet mee eens. 'De keuze tussen de twee wordt gemaakt op een koude dag met regen. Daar verliest Almeida een paar minuten. Maar alle andere dagen was hij eigenlijk gewoon beter dan Evenepoel. Je weet dat er nog met minuten gesmeten gaat worden in de derde week. Misschien moeten we Deceuninck- Quick-Step even uitleggen dat een grote ronde anders werkt dan een klassieker.'

Jeroen van Bruggen kan zich daar in vinden. 'Er wordt ook te makkelijk gedaan over het presteren van Almeida vorig jaar. Hij heeft dagenlang in het roze gereden en wordt in zijn eerste ronde als neoprof keurig vierde. Hij is te makkelijk ondergeschikt gemaakt aan Evenepoel, die nog de wereld te bewijzen heeft.' Reckman countert: 'Stel je voor dat Tom Dumoulin er beter voor zou staan dan Primoz Roglic, maar Roglic zou toch rijden voor eigen kans. Dan zou ook heel Nederland ontploffen. Ik snap eigenlijk de redenering van Deceuninck- Quick-Step wel.'

Luister Giro E06 Velofilie Podcast - Powered by In de Leiderstrui

Natuurlijk wordt er ook gesproken over het schrappen van het parcours van de koninginnenrit, het ontbreken van tv-beelden, het rijden van Damiano Caruso en het al dan niet teleurstellen van Simon Yates.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws