Velofilie Podcast | 'Tussensprint tussen Bernal en Evenepoel was een wedstrijdje ver plassen' Velofilie Podcast
Velofilie Podcast

Velofilie Podcast | 'Tussensprint tussen Bernal en Evenepoel was een wedstrijdje ver plassen'

Velofilie Podcast | 'Tussensprint tussen Bernal en Evenepoel was een wedstrijdje ver plassen'

Het is de eerste rustdag in de Giro. Met Egan Bernal in het roze gaan we naar het tweede deel van de ronde, maar Remco Evenepoel zit hem nog op de hielen. Steken deze twee ver boven de andere klassementsrenners uit? Genoeg voer voor discussie, in onze Velofilie Podcast.

De demarrage van Bernal op de grindstroken heeft veel indruk gemaakt op Wesley van Bavel. 'Die versnelling van Bernal was echt geen normale demarrage. Die moest even wat frustratie uit zijn benen trappen. Ik weet niet of hij een fijne schoonmoeder heeft of iets, maar daar moest echt iets uit. Hij is de hele Giro al bezig. Hij gaat aan waar hij kan, hij valt overal aan.'

Kamiel Reckman is overtuigd van het duel tussen Evenepoel en Bernal en zag een 'wedstrijd ver plassen' tijdens de tiende etappe. 'Dat bij die tussensprint was echt wel een beetje 'kijk mij nu de grote meneer zijn'. Bernal steekt er in mijn ogen bovenuit, maar misschien denkt Evenepoel wel dat hij even goed is als Bernal en dan steekt hij er dus ook bovenuit. Ik vond het wel verrassend dat ze zich voor secondes zo aan het uitsloven waren. Als je ziet hoeveel hoogtemeters eraan komen vraag ik me af of die secondes er toe doen', aldus Reckman.

Luister Giro E05 Velofilie Podcast - Powered by In de Leiderstrui

Naast het duel tussen Evenepoel en Bernal werden er ook andere evenementen besproken: de valpartij van Matej Mohoric, het shirtjetrekken bij Mike Teunissen en natuurlijk de overwinning van Peter Sagan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws