Heftig bericht uit Frankrijk, waar toprenster Cordon-Ragot een beroerte heeft gehad: 'Mijn leven is gered' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Heftig bericht uit Frankrijk, waar toprenster Cordon-Ragot een beroerte heeft gehad: 'Mijn leven is gered'

Heftig bericht uit Frankrijk, waar toprenster Cordon-Ragot een beroerte heeft gehad: 'Mijn leven is gered'

Angstig nieuws uit Frankrijk deze zaterdag: Audrey Cordon-Ragot, toprenster van Trek-Segafredo, heeft via social media in een persoonlijk bericht bekendgemaakt waarom ze dit weekend niet op het WK in Australië is. 'Ik ben afgelopen weekend slachtoffer geworden van een beroerte', stelt de tijdrijdster van Trek-Segafredo.

'Het leven heeft altijd verrassingen in petto en deze week heb ik meer dan ooit geleerd dat het leven belangrijker is dan wat dan ook', is het eerste statement van Cordon-Ragot. 'Mijn niet-aanwezigheid bij de volgende wereldkampioenschappen is te wijten aan een beroerte, waarvan ik afgelopen zondag het slachtoffer was.' De renster uit Frankrijk heeft naar eigen zeggen een engeltje op haar schouder gehad, daar mensen met kennis van zaken in haar omgeving waren en er op die manier uiteindelijk kon worden vastgesteld dat het om een hartinfarct ging.

'Het is niet meteen ontdekt, maar ik had het geluk (ja, ik zeg geluk) dat ik omringd was door een medische staf die me sterk adviseerde om een MRI uit te voeren. Dat heeft mijn leven gered', aldus de Française. 'De moraal van het verhaal is dat ik begreep hoeveel ik van mijn familie hield en van het leven. Niets of niemand neemt me het voorrecht af om daar 200 procent van te genieten', deelt ze haar gedachten na ongetwijfeld een heftige week voor haarzelf en haar omgeving.

Cordon-Ragot laat operatie ondergaan

'Dank aan alle mensen die naar mij hebben gevraagd en me omring hebben: mijn familie, vrienden, de Franse bond, Trek-Segafredo en het personeel van het ziekenhuis', doet ze verder. 'Mijn seizoen zit er dus op, zoals je wel kunt raden. Ik neem een rustperiode in acht en zal een operatie ondergaan om het hartprobleem op te lossen dat dit ongeval heeft veroorzaakt.'

Cordon-Ragot was één van de outsiders voor de tijdrit. Zo won ze recent de tijdrit in de hoog aangeschreven Simac Ladies Tour en werd ze vierde op het EK tegen de klok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws