Wiebes vond het moeilijk timen door de tegenwind: 'Gelukkig verzorgde Kopecky opnieuw een perfecte lead-out' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wiebes vond het moeilijk timen door de tegenwind: 'Gelukkig verzorgde Kopecky opnieuw een perfecte lead-out'

Wiebes vond het moeilijk timen door de tegenwind: 'Gelukkig verzorgde Kopecky opnieuw een perfecte lead-out'

Lorena Wiebes heeft na de eerste rit ook de tweede rit van de UAE Tour voor vrouwen gewonnen. De 24-jarige Nederlandse sprinter won in de massasprint na een nieuwe perfecte lead-out van Lotte Kopecky. Wiebes verstevigt daardoor ook haar voorsprong in het algemeen klassement.

'Het was moeilijk met de finale in rechte lijn', reageerde Wiebes in het flashinterview. 'Het werd zelfs even gevaarlijk, want ik was dichtbij een grote valpartij en dat doet je altijd wel nadenken dat je even voorzichtig moet zijn. Ik zette mijn sprint vrij vroeg in, maar dat bleek uiteindelijk genoeg. Dat was omdat de tegenwind het me moeilijk maakte om juist te timen en omdat Liv AlUla Jayco met veel snelheid langskwam. Gelukkig had ik genoeg steun van het team en verzorgde Lotte opnieuw een perfecte lead-out.'

Ondertussen legde niemand Kopecky een strobreed in de weg tijdens de tussensprints en graaide de wereldkampioene toch maar mooi vijf seconden mee voor het algemeen klassement. Wiebes kwam altijd net achter haar Belgische ploeggenote als tweede door. 'Lotte wilde seconden nemen voor het algemeen klassement en ik bleef dan in het wiel, zodat anderen geen seconden konden afpakken', besloot Wiebes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws