Arnaud De Lie knijpt na drie mislukte sprints in de remmen en slaat slotweekend Parijs-Nice over Wielrennen
Wielrennen

Arnaud De Lie knijpt na drie mislukte sprints in de remmen en slaat slotweekend Parijs-Nice over

Arnaud De Lie knijpt na drie mislukte sprints in de remmen en slaat slotweekend Parijs-Nice over

Arnaud De Lie stapt in het slotweekend van Parijs-Nice niet meer op. De jonge Belg van Lotto-Dstny startte geweldig dit seizoen, maar stoeide in de Franse rittenkoers met zichzelf, de ploeg en z'n rivalen. Tijd voor een korte rustpauze, meldt zijn ploeg in een statement.

De 20-jarige De Lie heeft er al flink wat racedagen opzitten in 2023. Zo begon hij zijn seizoen met winst in de Clàssica Comunitat Valenciana, reed hij vervolgens de GP La Marseilaisse (27e), won hij twee ritten in de Ster van Bessèges, pakte hij door met tweede plaatsen in de Clasica de Almeria en Omloop Het Nieuwsblad en werd hij ook nog zevende in Kuurne-Brussel-Kuurne. In Parijs-Nice zou hij voor ritzeges gaan.

Dat kwam er echter niet van. Eén keer moest hij remmen, één keer werd hij geblokkeerd en één keer zat de organisatie tegen. Na overleg met de ploeg besloten De Lie en de performance coaches om een streep te zetten onder deze Parijs-Nice. Op zaterdag en zondag wordt nog louter geklommen en valt er voor de sprinter weinig meer te halen. 'Hij zal de nodige tijd nemen om hiervan te herstellen en de focus zal dan gaan op de rest van het klassieke voorjaar', zo klinkt het vanuit Lotto-Dstny.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws