Bennett looft sprintaantrekker Van Poppel: 'Hij timede de lead-out perfect' Wielrennen
Wielrennen

Bennett looft sprintaantrekker Van Poppel: 'Hij timede de lead-out perfect'

Bennett looft sprintaantrekker Van Poppel: 'Hij timede de lead-out perfect'

Sam Bennett won zondag voor het eerst in lange tijd weer een koers en het was gelijk een WorldTour-wedstrijd. In Eschborn-Frankfurt was de Ier in de massasprint de sterkste.

In het flashinterview bedankt Bennett als eerste de ploeg. ‘De ploeg was fantastisch vandaag; ze hebben de hele dag naar mij omgekeken en de koers gecontroleerd. In de finale hebben ze mij ook goed gepositioneerd. Alle jongens waren fantastisch.’ Bennett heeft ook mooie woorden voor Danny van Poppel, die zelf vijfde werd. ‘Hij timede de lead-out perfect. Hij bracht me met veel snelheid aan de laatste tweehonderd meter. Ik had ook heel goede benen.’

Bennett is met zijn zege weer terug op niveau na een lange moeilijke periode. ‘Ik wil ook de hele ploeg, de staf, bedanken dat ze vertrouwen in mij hielden en mij weer op niveau hebben gebracht. Ik ben superblij met dit resultaat. Natuurlijk is het voor onze, Duitse, ploeg ook fantastisch om hier te winnen.’

‘Niemand legt mij zoveel druk op als ikzelf. De laatste maanden werkte ik vooral aan de basis. Pas sinds vorige week werk ik aan mijn topsnelheid en het betaalt zich nu al uit. Ik sta nu voor een trainingsperiode richting de belangrijke doelen in juni en juli’, waarmee Bennett voornamelijk doelt op de Tour de France, waar hij al etappes heeft gewonnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws