Burgaudeau kan geluk niet op na zege in Parijs-Nice: 'Wilde het in stijl afmaken' Wielrennen
Wielrennen

Burgaudeau kan geluk niet op na zege in Parijs-Nice: 'Wilde het in stijl afmaken'

Burgaudeau kan geluk niet op na zege in Parijs-Nice: 'Wilde het in stijl afmaken'

Mathieu Burgaudeau was vrijdag toch wel de verrassende winnaar van de zesde rit van Parijs-Nice. De Fransman staat te boek als een groot talent, maar een ritzege in de Koers naar de Zon als eerste profoverwinning werd toch niet direct verwacht.

'De benen voelden goed, en dat is eigenlijk al het geval sinds het begin van het seizoen', begon een opgetogen Burgaudeau in het flashinterview. 'Wielrennen is echter niet alleen een fysiek spel. Je hebt vertrouwen nodig, je moet mentaal in orde zijn: de vorige keren miste ik die facetten misschien een beetje', is de renner van TotalEnergies eerlijk. Nu was het dus wel raak: hij hield op de meet Mads Pedersen en Wout van Aert af.

'Ik zei tegen mijzelf: geef alles, kijk niet om, heb plezier. Dat heeft zich uitbetaald, ik voel me dag na dag beter worden in deze Parijs-Nice. Ik wilde alles geven op die laatste klim, om het daarna in stijl af te maken', legt de kleine Fransman zijn uit. 'Te vaak heb ik op TV gekeken naar renners die net voor de streep ingehaald werden, dat wilde ik allesbehalve meemaken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws