Chris Froome worstelt en komt boven: Brit wil in Mercan'Tour en Dauphiné Tourselectie veroveren Wielrennen
Wielrennen

Chris Froome worstelt en komt boven: Brit wil in Mercan'Tour en Dauphiné Tourselectie veroveren

Chris Froome worstelt en komt boven: Brit wil in Mercan'Tour en Dauphiné Tourselectie veroveren

Chris Froome maakt woensdag zijn rentree in het peloton. De 39-jarige Brit maakt zijn opwachting in de Mercan'Tour Classic. Dat maakt zijn ploeg Israel-Premier Tech bekend via X. Het is voor het eerst sinds zijn valpartij in Tirreno-Adriatico dat Froome weer een rugnummer mag opspelden. Het betekent voor de viervoudig Tourwinnaar een zeldzame kans zich nog te laten zien voor de start van de Tour de France in Florence.

In de Mercan'Tour Classic, een wedstrijd die wordt verreden in het zuidoosten van Frankrijk, moet behoorlijk wat geklommen worden. Israel-Premier Tech start dan ook met een bijzonder sterke formatie. Naast Froome starten ook Stephen Williams, die onlangs nog de Waalse Pijl won en eerder dit jaar zegevierde in de Tour Down Under, good old George Bennett en jonge Matthew Riccitello.

Froome hoopt nog altijd op deelname aan Tour de France

Vorig jaar werd Froome gepasseerd voor de Tour de France. Hij zette de teleurstelling toen al gauw om in het doel om dan in 2024 weer te starten in de grootste wedstrijd ter wereld, die jarenlang zijn jachtterrein was. 'k respecteer het besluit van de ploeg en zal wat tijd voor mezelf nemen, voordat ik me focus op de doelen later in het seizoen. In 2024 keer ik terug in de Tour de France', zei hij toen. In 2024 kende hij tot nu toe opnieuw veel tegenslag. Hij viel uit in de Tirreno-Adriatico en brak daarbij een handwortelbeentje.

In principe staat Froome ook nog op de voorlopige startlijst van zijn ploeg voor het Criterium du Dauphiné. In die ronde van een week zou de Brit dan zijn laatste kans zien om zich in de kijker te rijden voor de Tourselectie. Vorig jaar kreeg Froome ook nog de nodige kritiek nadat hij zich had uitgelaten over een materiaalkwestie. Sylvan Adams, CEO bij de ploeg, haalde toen uit. Volgens hem zou Froome de geïnvesteerde miljoen niet waard zijn geweest.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news