Colombianen stuitten op sterke Roglic: 'Wilde de rit winnen om mijn ploeggenoten te belonen' Wielrennen
Wielrennen

Colombianen stuitten op sterke Roglic: 'Wilde de rit winnen om mijn ploeggenoten te belonen'

Colombianen stuitten op sterke Roglic: 'Wilde de rit winnen om mijn ploeggenoten te belonen'

Daniel Martínez en Nairo Quintana droomden zaterdagmiddag van de etappezege in Parijs-Nice, maar het was Primoz Roglic die de koninginnenrit op zijn naam wist te schrijven. Na afloop van de zevende etappe konden de twee Colombianen niet anders dan zich neerleggen bij de overmacht van de renner van Team Jumbo-Visma.

Martínez moest genoegen nemen met een tweede plek. 'Het was een veeleisende etappe', zo vangt Cyclism'Actu op. 'Het hele team heeft geweldig werk geleverd en ik wilde de rit winnen om mijn ploeggenoten te belonen. Helaas was Primoz in de finale sneller dan ik, maar ik ben alsnog heel blij met mijn vorm. We zullen zien wat er zondag nog kan gebeuren.' De klimgeit van INEOS Grenadiers staat derde in het klassement op dertien tellen van Simon Yates (tweede) en één minuut van Roglic (eerste).

Quintana, die net naast het podium belandde, laat op de ploegsite weten er alles aan gedaan te hebben om de etappe te winnen. 'Maar de andere renners waren sterker dan wij', realiseert hij zich. Toch is de renner van Team Arkéa-Samsic zeker niet ontevreden over zijn optreden en hoopt hij zondag alsnog te kunnen zegevieren. 'We bevinden ons in een goede positie voor de laatste rit rondom Nice, waarvan ik het parcours goed ken. Ik zal het dan opnieuw gaan proberen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws