Corona steekt de kop op richting de Tour: Geoghegan Hart out, Ciccone en Gaudu plots twijfelgevallen Wielrennen
Wielrennen

Corona steekt de kop op richting de Tour: Geoghegan Hart out, Ciccone en Gaudu plots twijfelgevallen

Corona steekt de kop op richting de Tour: Geoghegan Hart out, Ciccone en Gaudu plots twijfelgevallen

Tao Geoghegan Hart zal niet deelnemen aan de Tour de France. Dat meldde zijn ploeg Lidl-Trek in een persbericht op vrijdagochtend. Hij viel na een valpartij weg uit het Criterium du Dauphiné en is niet op tijd fit, vooral ook doordat hij corona opliep na zijn vertrek uit die wedstrijd. Het is een klap voor Lidl-Trek, dat Hart als kopman wilde opstellen voor het algemeen klassement.

Geoghegan Hart verruilde INEOS Grenadiers afgelopen winter voor Lidl-Trek, waar hij meteen het volle vertrouwen kreeg met een rol als leider in de Tour. Zijn crash in de Giro d'Italia van 2023 - waarbij hij z'n heup brak en geen kilometer meer koerste voor INEOS - deed daar niets aan af. De Britse Giro-winnaar van 2020 toonde de afgelopen maanden ook prima vorm richting het hoofddoel in de zomer.

In de Dauphiné ging het echter helemaal mis. Eerst was er de massale crash op dag vijf, waarbij ook veel andere grote namen tegen de grond gingen in een natte afdaling. Geoghegan Hart knalde tegen een elektriciteitspaal en reed de ronde niet uit. Terug thuis kwam er een coronabesmetting overheen. 'Ik dacht dat die dagen wel voorbij waren, maar helaas heb ik de hele week niet kunnen fietsen', schreef hij een week geleden.

Lees verder onder de foto

Corona steekt de kop op richting de Tour: Geoghegan Hart out, Ciccone en Gaudu plots twijfelgevallen
Tao Geoghegan Hart

Geoghegan Hart treurt, zijn Ciccone en Gaudu wel op tijd fit?

In een persbericht van Lidl-Trek laat het team weten dat Geoghegan Hart naast corona ook herstellende is van een gebroken rib uit de Dauphiné. 'Daardoor stond hij langer aan de kant dan verwacht. We wensen hem een goed herstel en de ploeg kan niet wachten om hem weer op honderd procent te zien racen, als hij daar klaar voor is.'

Lidl-Trek zit richting de Tour de France in de hoek waar de klappen vallen. Naast Geoghegan Hart liep Giulio Ciccone ook een coronabesmetting op in de Dauphiné. De Italiaan kon ook enkele dagen niet trainen, maar over hem is nog geen beslissing genomen. Eerder sprak In de Leiderstrui al met ploegleider Steven de Jongh over het andere plan van Lidl-Trek. Daarin dacht de ploeg wel al aan Ciccone. 'Als hij de eerste dagen goed doorkomt, verwacht ik dat we nog mooie dingen van hem gaan zien', zei De Jongh over de Italiaan.

Bij Groupama-FDJ zitten ze met samengeknepen billen als het om David Gaudu gaat. De Franse kopman reed ook de Dauphiné en liep er ook tegen corona aan. 'David is positief getest op Covid-19 en zal zondag niet deelnemen aan het Frans kampioenschap op de weg', zo klonk het vrijdagavond opeens in een kort statement. 'Hij zal zich concentreren op zijn herstel voorafgaand aan de Tour de France.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws