David Dekker voor Arkéa-Samsic in Kuurne-Brussel-Kuurne, Biermans troef in de Omloop Wielrennen
Wielrennen

David Dekker voor Arkéa-Samsic in Kuurne-Brussel-Kuurne, Biermans troef in de Omloop

David Dekker voor Arkéa-Samsic in Kuurne-Brussel-Kuurne, Biermans troef in de Omloop

David Dekker staat namens Arkéa-Samsic zondag aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne. De Nederlander rijdt niet de Omloop Het Nieuwsblad van zaterdag. Dat geldt wel voor de winnaar van de Muscat-Classic Jenthe Biermans.

Biermans is aan zijn eerste seizoen bij Arkéa begonnen en heeft de goede vorm alvast te pakken. Naast de winst in de Muscat-Classic werd de Belg ook tweede in de Clàssica Comunitat Valenciana. Op papier is hij samen met de 23-jarige Fransman Matis Louvel één van de kopmannen. Louvel reed vorig jaar een sterk voorjaar met top twintig plaatsen in de Omloop, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

In de ploeg voor Kuurne-Brussel-Kuurne vinden we geen Louvel en geen Biermans. Arkéa mikt in de koers op haar sprinters Dekker, Luca Mozzato en Daniel McLay. Dekker gaf na een 2022 vol met tegenslagen een bemoedigend signaal in de Ronde van Oman. Daar werd de sprinter in de openingsetappe tweede achter Tim Merlier.

Selectie Arkéa-Samsic Omloop Het Nieuwsblad 2023

Jenthe Biermans
Matis Louvel
Donovan Grondin
Alan Riou
Clément Russo
Mathis Le Berre
Daniel McLay

Selectie Arkéa-Samsic Kuurne-Brussel-Kuurne 2023

David Dekker
Daniel McLay
Alan Riou
Kévin Ledanois
Donovan Grondin
Clément Russo
Luca Mozzato


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws