Het is eindelijk zover: Mathieu van der Poel maakt na exact zes maanden officiële comeback op de weg in Milaan-Sanremo Wielrennen
Wielrennen

Het is eindelijk zover: Mathieu van der Poel maakt na exact zes maanden officiële comeback op de weg in Milaan-Sanremo

Het is eindelijk zover: Mathieu van der Poel maakt na exact zes maanden officiële comeback op de weg in Milaan-Sanremo

Mathieu van der Poel gaat zaterdag in Milaan-Sanremo op zoek naar een tweede opeenvolgende zege. De wereldkampioen krijgt daarvoor onder andere de steun van Jasper Philipsen en de jonge Axel Laurance.

Voor Van der Poel wordt het de allereerste wegwedstrijd sinds 16 september. De Nederlander won toen de Super 8 Classic. In La Primavera krijgt hij de steun van Philipsen, Soren Kragh Andersen, Silvan Dillier, Xandro Meurisse en Gianni Vermeersch. Voor de 22-jarige Laurance, die begin dit seizoen nog indruk maakte in de Ster van Bessèges met winst tegen Mads Pedersen, wordt het het allereerste monument uit zijn carrière. Jonas Rickaert brak zijn sleutelbeen en twee ribben in Nokere Koerse is er uiteraard niet bij, net als Michael Gogli en Kaden Groves (beiden kniepijn).

Kragh Andersen kampte ook met kniepijn en startte daardoor niet in de GP Le Samyn, Dillier gaf er dan weer de brui aan in Parijs-Nice door ziekte. Desondanks staan beide heren wel gewoon aan de start van Milaan-Sanremo.

Bekijk hieronder de selectie.

Selectie Alpecin-Deceuninck Milaan-Sanremo 2024

Mathieu van der Poel
Soren Kragh Andersen
Silvan Dillier
Axel Laurance
Xandro Meurisse
Jasper Philipsen
Gianni Vermeersch

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws