Deelnemers EK wielrennen 2023 | Deze mannen en vrouwen hebben reis naar Drenthe gemaakt Wielrennen
Wielrennen

Deelnemers EK wielrennen 2023 | Deze mannen en vrouwen hebben reis naar Drenthe gemaakt

Deelnemers EK wielrennen 2023 | Deze mannen en vrouwen hebben reis naar Drenthe gemaakt

De Vuelta is nog maar net afgelopen, maar deze week barst in Drenthe alweer het volgende wielerspektakel los: het EK, met op woensdag de tijdrit en zaterdag (vrouwen) en zondag (mannen) de wegritten. De voorlopige deelnemerslijsten van die wedstrijden zijn inmiddels bekend.

Nederland en België maakten hun selecties reeds bekend, waardoor we wisten dat Olav Kooij, Marijn van den Berg, Arnaud De Lie en Wout van Aert als speerpunten worden uitgespeeld in de Lage Landen.

De Nederlandse en Belgische ploegen treffen wellicht favorieten als Mads Pedersen, Julian Alaphilippe, Christophe Laporte, Matteo Trentin, Rasmus Tiller, Michal Kwiatkowski en Küng. Tadej Pogacar doet waarschijnlijk niet mee in Noord-Nederland, net als Mathieu van der Poel.

Bij de dames zijn Lotte Kopecky, Lorena Wiebes en Demi Vollering uiteraard weer van de partij, maar verder zien we ook grote namens als Cecillie Uttrup Ludwig, Liane Lippert, Pfeiffer Georgi, Elisa Balsamo, Elisa Longo Borghini, Kasia Niewiadoma en Elise Chabbey terug. De mensen in Drenthe kunnen zich dus opmaken voor enkele leuke duels!

Bekijk hier alle deelnemerslijsten voor het EK wielrennen in Drenthe.

Startlijst EK wielrennen vrouwen

Data powered by FirstCycling.com

Startlijst EK wielrennen mannen

Data powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws