Dreigt leegloop bij Lotto Soudal? 'Wellens heeft intentie te vertrekken' Wielrennen
Wielrennen

Dreigt leegloop bij Lotto Soudal? 'Wellens heeft intentie te vertrekken'

Dreigt leegloop bij Lotto Soudal? 'Wellens heeft intentie te vertrekken'

Ondanks de ritzege van Thomas De Gendt in de Giro d'Italia loopt het bij Lotto Soudal momenteel niet lekker. De ploeg staat op degraderen uit de WorldTour en ook dreigt een mogelijke leegloop van sterkhouders. Inmiddels heeft Valerie D'Haeze, de 'rechterhand' van ploegbaas John Lelangue, ontslag genomen.

Lotto Soudal bevindt zich momenteel onderaan de lijst als het gaat om het aantal WorldTour-punten van de afgelopen drie jaar, waardoor de ploeg momenteel alle zeilen bij moet zetten om niet te degraderen van het hoogste niveau. Degradatie zou op verschillende manieren desastreus uit kunnen pakken voor de ploeg. Niet alleen loopt men het risico op minder sponsorinkomsten en minder grote wedstrijden te rijden in de toekomst, ook zouden veel renners naar verluidt een clausule in hun contract hebben staan waarbij zij de ploeg mogen verlaten.

Dreigt leegloop bij Lotto Soudal?

Onder meer Florian Vermeersch, Brent Van Moer en Arnaud De Lie zouden zo'n clausule hebben, meldt Het Laatste Nieuws. Daarnaast zijn verschillende renners van de ploeg einde contract, zoals Thomas De Gendt, Harm Vanhoucke en Sylvain Moniquet. Die laatste zou volgens hetzelfde medium al meerdere 'interessante aanbiedingen' op zak hebben.

De krant weet tevens te melden dat Tim Wellens op het punt staat te vertrekken bij de ploeg. De Belg is op dit moment einde contract en zou 'de intentie hebben om te vertrekken'. Hoewel in het desbetreffende artikel rond Lotto Soudal enkele suggesties worden gedaan voor mogelijke ploegen, blijft het rond de volgende bestemming voor Wellens momenteel bij speculeren.

Rechterhand Lelangue vertrokken

Iemand die sowieso bij de ploeg vertrekt, is D'Haeze. Zij was in 2019 nog gepromoveerd tot de 'rechterhand' van Lelangue, maar zag afgelopen jaar haar invloed binnen de ploeg kleiner worden. Deze week nam zij ontslag, wat naar verluidt tot veel frustratie leidde bij het personeel van de ploeg.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws