🎥 Drukke dag voor vijftal uit Tourploeg Visma | Lease a Bike: verkenning gravelrit en direct het vliegtuig in Wielrennen
Wielrennen

🎥 Drukke dag voor vijftal uit Tourploeg Visma | Lease a Bike: verkenning gravelrit en direct het vliegtuig in

🎥 Drukke dag voor vijftal uit Tourploeg Visma | Lease a Bike: verkenning gravelrit en direct het vliegtuig in

Terwijl grote concurrent Tadej Pogacar in de roze trui van de Giro d'Italia staat, bereiden de mannen van Visma | Lease a Bike zich voor op de Tour de France. Maandag verkenden ze de graveletappe rondom Troyes die bedwongen moet worden in de Tour, om even later op hoogte te trekken ter voorbereiding op de Franse rittenkoers.

'Intussen in Troyes: de graveletappe in de Tour aan het verkennen', schreef Visma | Lease a Bike op social media. Matteo Jorgenson, één van de vijf aanwezigen, deelde ook nog enkele beelden van de verkenning op zijn pagina. De Amerikaan reisde de afgelopen weken terug naar zijn thuisland na het voorjaar, maar heeft inmiddels weer voet gezet op Europese bodem.

Waren nog present? Steven Kruijswijk, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot en Sepp Kuss. Beoogd kopman Jonas Vingegaard was er uiteraard niet, daar hij nog altijd herstellende is van zijn val in de Ronde van het Baskenland. Ook Wout van Aert, die na het missen van de Giro mogelijk de Tour zal rijden, was niet van de partij. Jan Tratnik en Christophe Laporte rijden momenteel de Ronde van Italië en staan er normaal gesproken ook nog op voor de Tour, al hebben we de afgelopen weken wel gezien hoe snel dingen kunenn veranderen.

Visma | Lease a Bike-Tourploeg treft ook Evenepoel op Sierra Nevada

Het kwintet werkte 115 kilometer af op de gravelstroken in en rondom Troyes, die centraal zullen staan in de negende rit van de Tour de France. Sowieso was het een drukke dag voor de mannen, die na hun rit al op het vliegtuig stapten richting Spanje.

Daar trekken ze voor drie weken op hoogtestage naar de Sierra Nevada, waar ze zomaar een grote concurrent tegen kunnen komen: Remco Evenepoel heeft na zijn crash in het Baskenland inmiddels ook voet gezet op Spaanse bodem en bereidt daar de Tour de France voor.

Video: Visma | Lease a Bike verkent gravelrit Tour de France

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws