Europees kampioen tijdrijden Bissegger waarschuwt concurrentie voor WK: 'Kan nog 5 á 10 watt beter' Wielrennen
Wielrennen

Europees kampioen tijdrijden Bissegger waarschuwt concurrentie voor WK: 'Kan nog 5 á 10 watt beter'

Europees kampioen tijdrijden Bissegger waarschuwt concurrentie voor WK: 'Kan nog 5 á 10 watt beter'

Stefan Bissegger won vorige maand het EK tijdrijden in München, maar voorafgaand aan het WK tijdrijden in Australië wordt er niet al teveel over de Zwitser gepraat. Onterecht, als we hemzelf mogen geloven. 'Normaal gesproken zal ik het qua vermogen op het WK nog beter doen', waarschuwt hij.

Bissegger werd woensdag 24 jaar oud en kan zichzelf met een wereldtitel een mooi cadeau geven. Dat hij een klein beetje vergeten wordt richting de titelstrijd in Wollongong, komt mogelijk door zijn matige Tour de France. In beide tijdritten kende hij veel pech. 'Het was een nachtmerrie', zegt hij in de zaterdageditie van L'Equipe over zijn twee valpartijen in Kopenhagen en schakelfout richting Rocamadour. 'Ik begrijp nog steeds niet wat er is gebeurd. Normaal ben ik redelijk sterk in mijn hoofd en kan ik dingen makkelijk van me afzetten, maar dit was moeilijk om te accepteren.'

Drie weken na de Tour de France pakte hij revanche op het EK, waar hij topfavorieten Stefan Küng en Filippo Ganna voor wist te blijven. Die mannen zal hij normaal gesproken ook weer tegenkomen op het WK. 'Mijn tijd in München was solide, maar niet buitengewoon. Normaal gesproken zal ik het qua vermogen op het WK nog beter doen', waarschuwt de hardrijder uit Weinfelden. 'Ik kan denk ik nog steeds vijf á tien watt beter kan.'

Europees kampioen tijdrijden Bissegger waarschuwt concurrentie voor WK: 'Kan nog 5 á 10 watt beter'
Het podium op het EK tijdrijden

Wat zeiden de andere favorieten voor het WK tijdrijden?

Remco Evenepoel komt vanuit de Vuelta en ziet het WK een beetje als bonus, alhoewel hij natuurlijk wel het onderste uit de kan wil halen. 'Ik heb hard gewerkt aan mijn tijdrit. Mijn slechtste prestatie dit jaar is tweede, dat zou zondag heel goed zijn. Al wil ik natuurlijk liefst van al winnen. De vorm van de dag, de benen en de zware inspanning zullen daar ook hun rol in spelen. Voor mij is er geen druk meer. Mijn seizoen is al meer dan geslaagd.'

Ganna is als tweevoudig wereldkampioen dé grote kanshebber, maar waagt zich niet aan gepeperde uitspraken op voorhand. 'We zagen dat Remco in de Vuelta één van de sterkste renners was, maar ik verkies om op mezelf te focussen en niet te veel naar anderen te kijken. Ik wens hem succes toe, net zoals ik alle andere renners succes toewens', aldus de Italiaan.

Küng, een landgenoot van Bissegger, jaagt al enkele jaren WK-succes na. 'Ik heb zo ongeveer het beste seizoen van mijn carrière achter de rug. Ik heb al eerder een medaille gewonnen in het tijdrijden en parcours ligt me goed. Ik heb ze allemaal al een keer verslagen. Nu moet ik ze nog allemaal verslaan op dezelfde dag', zegt hij over zijn grootste concurrenten.

Tadej Pogacar is de onbekende factor. De Sloveen liet nog niets los over het WK tijdrijden an sich, maar liet wel al ontvallen dat 'de regenboogtrui op de weg een droom zou zijn'. Het WK tijdrijden wordt zondag in de vroege ochtend (Nederlandse tijd) verreden. Bovenstaande mannen zullen - op Bissegger na - bij de laatste starters zitten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws