Evenepoel hoopt op 'magische benen' richting WK-tijdrit, Ganna en Küng zijn klaar om te knallen Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel hoopt op 'magische benen' richting WK-tijdrit, Ganna en Küng zijn klaar om te knallen

Evenepoel hoopt op 'magische benen' richting WK-tijdrit, Ganna en Küng zijn klaar om te knallen

Langzaamaan kunnen we ons opmaken voor de eerste krachtmeting op het WK wielrennen. De mannen beginnen zondag met de individuele tijdrit. Remco Evenepoel, Filippo Ganna en Stefan Küng hebben allen de ambitie voor goud te gaan.

Evenepoel komt als enige van de favorieten uit de Vuelta. De eindwinnaar in Madrid denkt niet dat dit als nadeel moet worden gezien. 'Ik ben genoeg hersteld. Ik heb het vier dagen heel kalm aan gedaan en dat heeft me wel goed gedaan', legt Evenepoel uit op een persconferentie met onder meer Sporza. 'Ik wist op voorhand dat ik het op deze manier zou moeten. Daar was ik mentaal wel klaar voor. Een WK rijden voor je eigen land, dat laat je niet zomaar liggen. Er wordt ook altijd gezegd dat je na een grote ronde magische benen vindt en een tand groter kunt rijden. Daar hoop ik op.' Evenepoel won in Spanje met overmacht de tijdrit, met liefst 48 seconden voorsprong op Olympisch kampioen Primoz Roglic.

Hoewel Evenepoel dit seizoen al zijn verwachtingen wist te overtreffen, mikt hij nog altijd op het hoogst haalbare. 'Ik heb hard gewerkt aan mijn tijdrit. Mijn slechtste prestatie dit jaar is tweede, dat zou zondag heel goed zijn. Al wil ik natuurlijk liefst van al winnen. De vorm van de dag, de benen en de zware inspanning zullen daar ook hun rol in spelen. Voor mij is er geen druk meer. Mijn seizoen is al meer dan geslaagd. Maar op training had ik vandaag een goed gevoel. Ik heb er vertrouwen in, ben hier met veel ambitie en wil heel graag winnen.'

Ganna houdt de focus, Küng voelt de vorm groeien

Verdedigend wereldkampioen Filippo Ganna ziet in Evenepoel een geduchte concurrent. 'Remco zit in een hele goeie vorm. We zagen dat hij in de Vuelta één van de sterkste renners was, maar ik verkies om op mezelf te focussen en niet te veel naar anderen te kijken. Ik wens hem succes toe, net zoals ik alle andere renners succes toewens', antwoordt de Italiaan stoïcijns. De voorbereiding van Ganna verliep volgens plan. 'Ik deed een stage met Matteo (Sobrero, red.) en daarna reisden we af naar Australië', vervolgt Ganna. 'Hier probeerden we vooral de batterijen op te laden en energie te sparen, want de verre reis zorgde voor een jetlag', citeert Het Nieuwsblad. In België eindigde de Italiaan vorig jaar 44 seconden voor Evenepoel, die toen brons pakte. Wout van Aert werd tweede op zes seconden.

Stefan Küng heeft na een lastige Tour de France vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten. 'Ik heb best een gecompliceerde Tour achter de rug. Vlak voor de start kreeg ik corona, dus ik was echt aan het worstelen. Sindsdien is mijn vorm alleen maar beter geworden. Ik heb zo ongeveer het beste seizoen van mijn carrière achter de rug. Ik heb al eerder een medaille gewonnen in het tijdrijden en parcours ligt me goed', aldus Küng. Hij ziet in Evenepoel en Ganna zijn grootste concurrenten, maar is voor niemand bang. 'Ik heb ze allemaal al een keer verslagen. Nu moet ik ze nog allemaal verslaan op dezelfde dag', besluit de Zwitser.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws