Ewan klopt Merlier en boekt eerste officiële zege van het jaar: 'Goede voorbereiding op de Tour de France' Wielrennen
Wielrennen

Ewan klopt Merlier en boekt eerste officiële zege van het jaar: 'Goede voorbereiding op de Tour de France'

Ewan klopt Merlier en boekt eerste officiële zege van het jaar: 'Goede voorbereiding op de Tour de France'

Caleb Ewan wist na een spannende slotfase de Van Merksteijn Fences Classic op zijn naam te schrijven. De pocketsprinter van Lotto-Dstny verwees Tim Merlier (Soudal Quick-Step) naar de tweede plaats. De Australiër kijkt in het flashinterview met grote tevredenheid terug op zijn spurt.

'Dit voelt echt geweldig', jubelt Ewan, die zijn eerste officiële triomf van het kalenderjaar 2023 boekt. 'Ik ben er dit jaar al regelmatig dichtbij geweest, maar het wilde telkens net niet lukken. Ik ben blij dat het team de hoop in mij nooit heeft opgegeven. Ik ben ook in mezelf blijven geloven. Alles moet goed lopen in zo'n sprint en gelukkig is dat vandaag verwezenlijkt.'

'In de sprint kon ik in het wiel van Tim Merlier komen en hem uiteindelijk passeren', analyseert de laureaat verder. 'Dit vormt de basis voor mijn Tour de France-voorbereiding. Ik wilde sowieso aan de Tour starten met een overwinning, dus ik ben blij dat het me gelukt is.'

Ewan staat op maandag 29 mei aan het vertrek van de Ronde van Limburg, waar hij het in de sprintetappes wederom kan opnemen tegen mannen als Merlier. Ook Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) zal acte de présence geven in de Belgische rittenkoers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws