Favorieten etappe 3 Vuelta a San Juan 2023 | Flinke hitte en een listig autocircuit: dit staat er te wachten Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 3 Vuelta a San Juan 2023 | Flinke hitte en een listig autocircuit: dit staat er te wachten

Favorieten etappe 3 Vuelta a San Juan 2023 | Flinke hitte en een listig autocircuit: dit staat er te wachten

Na twee etappes voor de sprinters in Argentinië trekt het peloton op dag drie naar het autocircuit van Villicum, wat inmiddels al wel als een traditionele aankomst in de Vuelta a San Juan gezien mag worden. In de Leiderstrui probeert je er het nodige over te vertellen!

Parcours etappe 3 Vuelta a San Juan 2023

Favorieten etappe 3 Vuelta a San Juan 2023 | Flinke hitte en een listig autocircuit: dit staat er te wachten

Na overwinningen van Sam Bennett en Fabio Jakobsen trekt het peloton op dag drie dus naar het Autodromo de Villicum, waar in de laatste - pre corona - edities van de Vuelta a San Juan ook traditioneel gefinisht werd. Wie zich dat nog kan herinneren, weet dat het destijds niet uitliep op een sprint: in 2020 wist Zdenek Stybar met een laatste versnelling het peloton te verrassen, terwijl de sprinters in 2019 verrast werden door een Argentijnse kopgroep.

Dat is niet gek, want het autocircuit is een ietwat gekke aankomst. Bij het betreden van het circuit staat het peloton 4,4 kilometer aan 2,3 procent te wachten, wat aan een hoog tempo toch al voor wat verzuring in de pootjes kan zorgen, Vervolgens blijf het een beetje glooiend oplopen, waardoor timing in de slotkilometer ook een cruciaal gegeven is. Desondanks verwachten we, gezien het aantal sprinters dat aan de start staat, dat de snelle mannen het voordeel van de twijfel kunnen krijgen.

Tijden
Start: 15.00 uur (19.00 uur Nederlandse tijd)
Finish: 19.30 uur (23.30 uur Nederlandse tijd)

Weer etappe 3 Vuelta a San Juan 2023

Heet, heet, heet. Remco Evenepoel zag maandag al dat veel jongens het zwaar hadden in de Argentijnse hitte en dat zal dinsdag niet anders zijn: het kwik wordt namelijk rond zo'n 39 graden Celsius geschat. Waaien doet het wel vanuit het zuiden, maar een windje zal de gemoedstoestand bij de renners alleen maar ten goede komen.

Favorieten etappe 3 Vuelta a San Juan 2023

Het loopt dus ietwat omhoog in een tricky finale, maar er zijn zoveel sprinters dat we de kans op een succesvolle ontsnapping nihil achten. In theorie zou een Remco Evenepoel hier wel wat kunnen proberen, maar de Belg gaf al aan dat ze in deze rit normaliter voor Fabio Jakobsen zullen gaan. Die stippen we, na zijn imposante lead-out en sprint van maandag, dan ook aan als topfavoriet.

Sam Bennett, de winnaar van zondag, bewees in 2019 al dat hij dit klusje wel kan klaren op het autocircuit. Al reed er toen wel een vluchtersgroep voor. Bennetts lead-out Danny van Poppel zou deze aankomsten overigens ook zeer goed moeten aankunnen, dus als de Ier niet over een beste dag beschikt letten we maar beter op zijn Nederlandse loods.

Favorieten etappe 3 Vuelta a San Juan 2023 | Flinke hitte en een listig autocircuit: dit staat er te wachten

Fernando Gaviria is van alle spurters misschien wel het beste bestemd tegen de hitte en hij kan eveneens een heuveltje over, dus van de man van Movistar verwachten we ook wel wat. Hetzelfde geldt voor Peter Sagan (TotalEnergies), Gleb Syritsa (Astana) en Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech), die allen toch beter boven komen drijven na ietwat geaccidenteerd terrein.

Elia Viviani (INEOS Grenadiers) komt tot op heden nog niet in het echt stuk voor, maar met Filippo Ganna beschikt hij wel over een pion die de finale hard/leuk kan maken. Verder houden we Nicolas Tivani en Maximiliano Richeze uit Argentinië in de gaten, evenals Trek-Segafredo-sprinter Jon Aberasturi.

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de grootste kanshebbers voor de eerste etappe van de Vuelta a San Juan? 

Topfavoriet: Fabio Jakobsen (Soudal Quick-Step)
Outsiders: Sam Bennett (BORA-hansgrohe), Fernando Gaviria (Movistar) en Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech)
Long shots: Elia Viviani (INEOS Grenadiers), Gleb Syritsa (Astana), Peter Sagan (TotalEnergies), Danny van Poppel (BORA-hansgrohe) en Jon Aberasturi (Trek-Segafredo).

Poll

Wie wint rit 3 in de Vuelta a San Juan?

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws