Favorieten etappe 4 Tour of Guangxi 2023 | Vinden UAE en Tim het wel Wellentjes geweest? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 4 Tour of Guangxi 2023 | Vinden UAE en Tim het wel Wellentjes geweest?

Favorieten etappe 4 Tour of Guangxi 2023 | Vinden UAE en Tim het wel Wellentjes geweest?

De vierde rit van de Tour of Guangxi is waarschijnlijk de meest cruciale voor het eindklassement in de Chinese WorldTour-koers. Richting Nongla staat namelijk de enige aankomst bergop op de rol, waar de klassementsmannen dus wel hun ei kwijt zullen willen. In de Leiderstrui neemt je mee!

Parcours etappe 4 Tour of Guangxi 2023

tour of guangxi 4

Op dag vier staat de koninginnenrit van de Tour of Guangxi op de rol. Vanuit Nanning vertrekken we voor een rit van 161 kilometer in totaal, die bergop zal eindigen in Nongla. Niet op een col zoals we die in Europa kennen, maar toch!

Na de start in Nanning - op 73 meter hoogte - koersen we de hele dag zo'n beetje op tweehonderd meter boven zeeniveau, om in de laatste twintig kilometer uiteindelijk aan de voet van de heuvel richting Nongla uit te komen. Daar lopen de laatste 3,3 kilometer aan 6,6 procent de lucht in, waardoor we voor deze etappe de punchers mogen verwachten.

Tijden
Start: 10.35 uur (04.35 uur Nederlandse tijd)
Finish: 14.30 uur (08.30 uur Nederlandse tijd)

Weer etappe 4 Tour of Guangxi 2023

Ook zondag bereiken we weer temperaturen die om en nabij de 30 graden Celsius zullen liggen in China. Kans op neerslag is er nauwelijks.

Favorieten etappe 4 Tour of Guangxi 2023

Voor de koninginnenrit van de Tour of Guangxi zijn we op zoek naar klimmers, al is een goede punch ook wel een handig gegeven om in je pakket te hebben op deze drie kilometer lange beklimming. Dan kijken we in eerste instantie naar UAE-Team Emirates, dat met Tim Wellens en Felix Grossschartner twee mannen tot de beschikking heeft die dit perfect aan moeten kunnen.

De ploeg uit de Emiraten zal het allerminst cadeau krijgen, daar ook pakweg INEOS Grenadiers meerdere ijzers in het vuur heeft. Ethan Hayter beschikt wellicht over de snelste benen bergop als het tot een sprint komt, terwijl ook Jhonatan Narváez, Leo Hayter en Luke Plapp tot dusver allesbehalve een modderfiguur slaan in deze Tour of Guangxi.

Favorieten etappe 4 Tour of Guangxi 2023 | Vinden UAE en Tim het wel Wellentjes geweest?

Matteo Jorgenson, Oscar Rodriguez - naamgenoot van Arkéa Samsics Cristian - en Ivan Ramiro Sosa kunnen namens Movistar het mooie weer maken, terwijl EF Education-EasyPost het waarschijnlijk nog het zwaarst van allemaal wil maken. Zij beschikken met Hugh Carthy, Rigoberto Uran en Esteban Chaves over drie pure klimmers. Jumbo-Visma rekent dan weer op Milan Vader en Steven Kruijswijk.

DSM-firmenich heeft de vinnige Oscar Onley in de rangen, die bij ploegen als BORA-hansgrohe (Giovanni Aleotti), Jayco AlUla (Jesus David Pena) generatiegenoten tegenkomt. Dat geldt ook voor Sylvain Moniquet en zelfs Arnaud De Lie van Lotto-Dstny, daar de Belg dit jaar in bijvoorbeeld de Ster van Besseges al bewees dat hij alleraardigst bergop gaat. Tot slot benoemen we Cofidis-hardrijder Benjamin Thomas nog, al kent die een lastig seizoen.

Favorieten etappe 4 Tour of Guangxi 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Felix Grossschartner (UAE-Team Emirates) en Matteo Jorgenson (Movistar)
Outsiders: Oscar Onley (DSM-firmenich), Tim Wellens (UAE-Team Emirates), Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) en Arnaud De Lie (Lotto-Dstny)
Long shots: Rigoberto Uran, Hugh Carthy (EF Education-EasyPost) Milan Vader (Jumbo-Visma), Ivan Ramiro Sosa (Movistar), Giovanni Aleotti (BORA-hansgrohe), Cristian Rodriguez (Arkéa Samsic), Luke Plapp en Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers)

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws