Gebroken Caleb Ewan spreekt van 'Giro from hell': 'Het gaat almaar slechter' Wielrennen
Wielrennen

Gebroken Caleb Ewan spreekt van 'Giro from hell': 'Het gaat almaar slechter'

Gebroken Caleb Ewan spreekt van 'Giro from hell': 'Het gaat almaar slechter'

Een dramatische dag voor Caleb Ewan in de tiende etappe van de Giro d'Italia. In de tiende rit, richting Jesi, werd hij voorafgaand nog gezien als een van de kanshebbers. Het werd een desillusie voor de Australiër. Als 164e kwam hij over de streep. Ver na de voorsten. Tevreden is hij dan ook niet.

Op zijn Instagrampagina doet Ewan openhartig zijn relaas. 'Deze Giro from hell blijft maar door gaan voor mij. Ook vandaag was het weer een helletocht. Ik werd gelost met nog tachtig kilometer te gaan, alleen, en haalde ternauwernood de tijdslimiet.' Ewan kwam als allerlaatste over de streep. Ruim 31 minuten achter winnaar Biniam Girmay. Zijn ploeggenoot Roger Kluge eindigde twee minuten voor hem.

Ewan had zich deze Giro anders voorgesteld, en leek nochtans in supervorm aan de start te verschijnen. In de eerste etappe overleefde hij zelfs de slotklim, waarna hij probeerde mee te sprinten voor de zege. Maar toen kwam hij ten val. 'Sinds die valpartij in de eerste etappe voelt het voor mij alsof de Giro alleen maar slechter en slechter wordt.' Hij eindigt zijn boodschap toch nog enigszins positief. 'Een nieuwe sprintkans morgen, ik hoop alles om te gooien en te winnen.'

Lotto Soudal won al, maar niet met Ewan

Ewan was er deze Giro d'Italia al eens dichtbij in de sprint. Naast zijn lullige val - op vijftig meter van de finish - in etappe 1, scheelde het in de zesde etappe een millimeter of hij had Arnaud Démare verslagen. In de andere twee sprintkansen kwam hij er niet aan te pas. Op dag drie won Mark Cavendish en zat Ewan te ver. Hij werd achtste. In de vijfde etappe werd Ewan gelost op de enige klim van de dag en was het sprinten zonder hem en Cavendish.

Lotto Soudal zal ongetwijfeld op meer hebben gerekend bij z'n sprinter, die richting de Giro toch een goede aanloop kende. Hij won half april nog twee etappes in de Ronde van Turkije en zette daarmee zijn seizoenstotaal op vijf. Eerder in het jaar won hij al in de Saudi Tour, de Tour du Var en Tirreno-Adriatico.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws