Kelderman eindigt in nieuwe rol als vierde in Giro-sprint: 'Ben hier behoorlijk blij mee' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman eindigt in nieuwe rol als vierde in Giro-sprint: 'Ben hier behoorlijk blij mee'

Kelderman eindigt in nieuwe rol als vierde in Giro-sprint: 'Ben hier behoorlijk blij mee'

Wie aan Wilco Kelderman denkt, denkt niet meteen aan sprinten. Klimmen, tijdrijden en, helaas, ongekend veel blessures komen dan toch vaak eerder in de gedachten op. Desondanks sprintte Kelderman dinsdag naar een zeer verdienstelijke vierde plaats in een uitgedund peloton. Hij moest enkel Biniam Girmay, Mathieu van der Poel en Vincenzo Albanese voorlaten.

In een persbericht van zijn ploeg, vertelt Kelderman over de etappe. 'De finale was eigenlijk helemaal niet makkelijk. Met een best wel uitgedund peloton reden we de slotklim erg hard omhoog. Ik probeerde aan te vallen vlak voor de finale, maar het tempo in de groep lag daar echt te hoog voor', aldus Kelderman, die zich vervolgens besloot te focussen op de sprint.

In die sprint, kreeg hij steun van zijn ploeg. 'Aan het einde deed Jai (Hindley, red) een geweldige lead-out voor me. Maar met alle snelle mannen die nog in de groep zaten was het helaas niet succesvol. Het is wel heel fijn dat het sprinten een mooie vierde plaats heeft opgeleverd. Daar ben ik behoorlijk blij mee', zo zegt hij verder.

Kelderman in de Giro: van klassementsrenner naar rittenkaper (en knecht)

Kelderman, die na zijn pech op Blockhaus geen klassementsambities meer heeft, gaat de rest van deze Giro d'Italia op rittenjacht. Daarnaast wil hij zijn ploeggenoten Hindley en Emanuel Buchmann ondersteunen voor het klassement. Hindley staat er met plek vijf het beste voor, op twintig seconden van klassementsleider Juan Pedro López. Buchmann is opgeklommen naar plek negen in de rangschikking, op een dikke minuut achterstand.

Voor Kelderman zit een goed klassement er in principe niet meer in. Hij staat na de Blockhaus 23e, op meer dan elf minuten. Dat terwijl de Nederlander nog zo goed was begonnen aan de Giro. Hij toonde zich sterk in de eerste etappes. Hij werd vijfde in de openingsrit en zevende in de individuele tijdrit op dag twee. Ook op de Etna was hij bij de pinken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws