Gibbons en Molano verlengen contract bij UAE Team Emirates, ploeg lijkt selectie voor 2023 rond te hebben Wielrennen
Wielrennen

Gibbons en Molano verlengen contract bij UAE Team Emirates, ploeg lijkt selectie voor 2023 rond te hebben

Gibbons en Molano verlengen contract bij UAE Team Emirates, ploeg lijkt selectie voor 2023 rond te hebben

Ryan Gibbons en Sebastián Molano zullen in 2023 nog altijd UAE Team Emirates als broodheer kennen. Er heerste in de wielerwereld enige onduidelijkheid over de contracten van beide renners. Op Twitter heeft de ploeg echter uit de doeken gedaan dat zowel Gibbons als Molano volgend jaar in het witte shirt zullen rondrijden.

Het verlengen van beide heren resulteert in het gegeven dat zolang de formatie geen renners de laan uit stuurt, er ook geen nieuwe renners aangetrokken kunnen worden en de selectie voor 2023 dus rond is. De formatie heeft nu namelijk de door de UCI opgelegde limiet van dertig renners bereikt. Eerder werden onder andere Tim Wellens, Sjoerd Bax, Jay Vine en Adam Yates al ingelijfd bij de ploeg.

In 2022 reden Gibbons en Molano respectievelijk hun tweede en vierde seizoen in dienst van hun werkgever uit de Emiraten. Met de bevestigde contractverlenging komt daar vanzelfsprekend dus een derde en vijfde jaar bij. Het team bevestigde met betrekking tot Molano dat hij zelfs al heeft bijgetekend tot en met 2024.

UAE Team Emirates kent in 2023 een 30-koppige selectie

De nu 28-jarige Molano boekte in zijn vier jaar bij de ploeg, waar Tadej Pogacar het uithangbord is, tien overwinningen (waarvan vier in de Ronde van Colombia en twee in de Ronde van Burgos). Recentelijk wist de Colombiaan nog de slotrit in de Vuelta op zijn naam te schrijven.

Gibbons stond jarenlang als een groot sprinttalent te boek. De 28-jarige Zuid-Afrikaan maakte de hoge verwachtingen echter niet waar en staat tegenwoordig vooral bekend als nuttige renner in de sprinttrein. De kans is zeer aanwezig dat de voormalig Team Dimension Data-renner in 2023 weer de sprint mag voorbereiden voor de dienstdoende sprinters. Op het eerste gezicht lijkt het sprintersclubje binnen het voornamelijk met klimmers gevulde team te bestaan uit een trio: Molano, Pascal Ackermann en Álvaro José Hodeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws