Vinokourov geeft extra duiding na ontslag López: 'Als je de regels niet volgt, ga je eruit' Wielrennen
Wielrennen

Vinokourov geeft extra duiding na ontslag López: 'Als je de regels niet volgt, ga je eruit'

Vinokourov geeft extra duiding na ontslag López: 'Als je de regels niet volgt, ga je eruit'

Miguel Ángel López is ontslagen bij Astana Qazaqstan, omdat hij de regels binnen de ploeg niet heeft gevolgd. Dat vertelt ploegbaas Alexandre Vinokourov in een reactie tegen Cyclingnews, nadat López deze week op straat werd gezet.

De Colombiaanse klimmer zou banden hebben met dopingdokter Marcos Maynar. Hoewel kamp-López volhoudt dat daar niets van waar is en dat de klimmer nooit doping heeft gebruikt, trok Astana deze week de stekker uit de samenwerking. De Kazachse wielerploeg had López in 2022 juist weer in de armen gesloten, nadat hij in 2021 vroegtijdig afscheid nam van Movistar, na een opgave uit boosheid in de Vuelta.

Dat er volgens Astana 'nieuwe elementen' bekend zijn geworden in het onderzoek naar Maynar, was volgens een persbericht de reden van het ontslag. Vinokourov geeft nu wat extra duiding: 'We hebben hem de helpende hand toegestoken in 2021 en hebben goede resultaten met hem gehaald. Het is jammer dat hij tegen de interne regels van het team is ingegaan.'

Vinokourov grijpt in in zaak-López

Wat die interne regels zijn, wil Vinokourov niet zeggen. 'Ik kan niet in details treden of heel veel zeggen. We hebben echter regels binnen onze ploeg en als je die niet volgt, ga je eruit. Meer is er niet te zeggen. We gaven hem de kans voor de Vuelta van dit jaar, maar ik kan hier niet speels mee omgaan', aldus de Kazachse oud-renner, doelend op het feit dat López in de zomer ook al in verband werd gebracht met dopingdokter Maynar. Toen volgde een korte schorsing, maar werd López bij gebrek aan bewijs toch opgesteld in de Vuelta. Daar werd hij keurig vierde in het eindklassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws