Glunderende Yates wint slotrit Parijs-Nice: 'Door de Jumbo-tandem werd het moeilijk' Wielrennen
Wielrennen

Glunderende Yates wint slotrit Parijs-Nice: 'Door de Jumbo-tandem werd het moeilijk'

Glunderende Yates wint slotrit Parijs-Nice: 'Door de Jumbo-tandem werd het moeilijk'

Simon Yates was een van de smaakmakers in de slotetappe van Parijs-Nice. De Brit overleefde de eerste slag, en zette vervolgens zijn medevluchters onder druk op de Col d`'Èze. Hij loste Primoz Roglic, Wout van Aert en Nairo Quintana op indrukwekkende wijze en leek zelfs op weg naar de gele trui. Die droom was alleen, volgens hemzelf, nooit realistisch.

In het flashinterview vertelt Yates namelijk dat hij vooral bezig was met de etappezege. 'Het algemeen klassement was heel moeilijk om nog recht te trekken. Ik lag driekwart minuut achter, zoveel tijd terugpakken was teveel gevraagd. Het zit natuurlijk altijd in je achterhoofd en je hoopt dat je die trui wint, maar ik wist dat ik in de afdaling veel tijd zou verliezen.'

Yates had de pech dat Roglic nog kon beschikken over de diensten van zijn ploeggenoot Van Aert. 'Wanneer die twee achter je als tandem samenwerken, weet je dat het moeilijk wordt. Ik ben sowieso al een vrij kleine renner, wat bergaf een nadeel is. Maar ik ben heel gelukkig met de etappewinst. Het was heel zwaar vandaag, mede door het weer. Ik had me er goed op voorbereid en wist hoe koud het kon zijn. Ik had het lekker warm vandaag.' Aldus een tevreden ritwinnaar. De Brit van team Team BikeExchange - Jayco sloot de wielerweek af op plek twee in het eindklassement.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws