Groenewegen en Matthews voeren Jayco-AlUla aan in Gent-Wevelgem: 'Koers is heel special vanwege historische achtergrond' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen en Matthews voeren Jayco-AlUla aan in Gent-Wevelgem: 'Koers is heel special vanwege historische achtergrond'

Groenewegen en Matthews voeren Jayco-AlUla aan in Gent-Wevelgem: 'Koers is heel special vanwege historische achtergrond'

Dylan Groenewegen is zondag opnieuw van de partij in Gent-Wevelgem. De Nederlander fungeert als kopman van Jayco-AlUla in wat beloofd een erg lastige wedstrijd te worden. Daarom voorzag de Australische formatie met Michael Matthews dan ook een bliksemafleider in de selectie.

Groenewegen toonde vorig week woensdag alvast zijn snelle benen in de Bredene Koksijde Classic, waarin hij het nipt moest afleggen tegen de Italiaan Luca Mozzato. 'We hebben een sterk team voor deze race dat het goed kan doen in verschillende scenario's, dus we kijken ernaar uit om erop uit te trekken en een goed resultaat neer te zetten', vertelt hij op de ploegwebsite. 'De Nederlandse rasspurter krijgt in Gent-Wevelgem het gezelschap van Matthews, Luka Mezgec, Elmar Reinders, Kell O’Brien, Max Walscheid en Luke Durbridge.

Gent-Wevelgem is speciale koers voor Jayco-AlUla vanwege historische achtergrond

'We hebben Dylan en Luka terug in de ploeg voor de wedstrijd van morgen. Met Michael en Dylan in de ploeg hebben we twee renners die mee kunnen doen voor winst. Ze worden ondersteund door een zeer ervaren groep renners. Het is altijd een speciale wedstrijd voor een Australische ploeg vanwege het feit dat we door de Flanders Fields rijden, de geschiedenis van dit gebied, beginnend in Ieper onder de Menenpoort', sluit ploegleider Matthew Hayman af.

Echt goede herinneringen heeft Groenewegen niet aan Gent-Wevelgem. Vorig jaar reed hij naar een 44e plek, wat na zijn 93e in 2018, een 80e in 2017, een diskwalificatie in 2015 en een opgave in 2022 zijn beste resultaat ooit was. Matthews eindigde in vier deelnames al drie keer in de top dertien, in 2021 sprintte hij nog naar een vijfde plaats achter Wout van Aert.

Selectie Jayco-AlUla Gent-Wevelgem 2024

Dylan Groenewegen
Michael Matthews
Luka Mezgec
Elmar Reinders
Kell O’Brien
Max Walscheid
Luke Durbridge

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws