INEOS Grenadiers met ex-winnaars Carapaz en Geoghegan Hart naar Giro, Viviani mogelijk helper Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers met ex-winnaars Carapaz en Geoghegan Hart naar Giro, Viviani mogelijk helper

INEOS Grenadiers met ex-winnaars Carapaz en Geoghegan Hart naar Giro, Viviani mogelijk helper

Dat INEOS Grenadiers in elke grote ronde een selectie van formaat kan opstellen, dat is ondertussen geen verrassing meer. Ook in de Giro d'Italia van komend jaar gaat de Britse ploeg vol voor de winst, met onder meer Richard Carapaz, Tom Pidcock en Tao Geoghegan Hart.

Ploegleider Matteo Tosatto werd door BiciPro gevraagd naar de kopman voor de Italiaanse ronde. 'Dat is geen mysterie meer: ik denk dat onze leider Carapaz zal zijn', was het eenduidige antwoord van de sportief directeur. 'Ook Pidcock zal aan de start staan na zijn veldritseizoen en de klassiekers, Tom houdt van de Italiaanse koersen. We zullen naar de Giro gaan om te winnen, met ook Geoghegan Hart, de winnaar van 2020. Op het trainingskamp in januari verfijnen we de programma's'.'

Viviani als spurter én eventueel als knecht naar Giro

Een andere renner die aan de start wordt gebracht is Elia Viviani, die na enkele jaren Deceuninck-Quick-Step en Cofidis terugkeerde op het oude nest. Viviani zal de sprinter van dienst zijn, maar moet wanneer nodig ook aan de bak als helper. 'Elia heeft al bewezen dat hij kan winnen én helpen. Ik herinner me het jaar dat hij Alaphilippe hielp in de Tour, maar zelf ook etappes won. Daarnaast kent hij de wegen in de Giro', stelt Tosatto.

Viviani zal zich in het voorjaar via de Vuelta a San Juan en UAE Tour opwerken naar de Tirreno en Milaan-Sanremo. De spurter heeft nog geen vaste lead-out-man aangewezen gekregen, vertelt Tosatto. 'Het is afwachten wie er met hem naar de Giro gaat. Het zou Ben Swift kunnen zijn, die al met hem heeft samengewerkt. We zullen het gedurende het seizoen zien.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws