Jakobsen en Groenewegen samen in koers: 'Maar dat is niet zo spannend nu' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen en Groenewegen samen in koers: 'Maar dat is niet zo spannend nu'

Jakobsen en Groenewegen samen in koers: 'Maar dat is niet zo spannend nu'

Fabio Jakobsen showde onlangs op Instagram al zijn nieuwe gebit, maar nu zijn de tanden van de Nederlandse coureur ook weer in een koers te bewonderen. Voorafgaand aan het NK wielrennen stond hij de NOS te woord over de volgende stappen in zijn zoektocht naar zijn vorm van weleer.

'Ik ben blij dat het erin zit', lacht Jakobsen naar de microfoon. Na de ingrepen in zijn mond gaat spreken weer een stuk makkelijker, zo laat hij weten. Toch zal hij nog veel moeten praten om weer als de oude te klinken. Hij grapt dan ook erg blij te zijn om te worden geïnterviewd. Wat dat betreft werkt het hetzelfde als met de benen. 'Het gaat goed, maar werk stapje voor stapje. Ik was al blij dat ik de Dauphiné bijna had uitgereden', staat hij stil bij de ontwikkeling.

In het interview benadrukte Jakobsen nog maar eens een keer te mikken op de Vuelta a España, al zal dat niet in de vorm zijn als hoe we dat van hem gewend waren vóór zijn val. 'De tijd tikt zo snel als die tikt', klinkt het poëtisch. 'Met meer trainen, ga ik niet sneller. Ik ga niet meer doen dan ik kan en dan heb ik over een jaar hopelijk weer het niveau wat ik had.'

Jakobsen en Groenewegen in één koers

Op het NK komt Jakobsen voor het eerst weer Dylan Groenewegen tegen, maar de renner van Deceuninck-Quick-Step ziet dat niet als een probleem. 'We gaan hier waarschijnlijk niet sprinten tegen elkaar, dus dat is niet zo spannend nu. Dat zal het misschien wel zijn bij de eerste sprint tegen elkaar... dat angst me wat bekruipt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws