Jonas Vingegaard verspeelt door bonificatieseconden eindzege in Kroatië: 'Ben niet snel genoeg' Wielrennen
Wielrennen

Jonas Vingegaard verspeelt door bonificatieseconden eindzege in Kroatië: 'Ben niet snel genoeg'

Jonas Vingegaard verspeelt door bonificatieseconden eindzege in Kroatië: 'Ben niet snel genoeg'

Het zag er voorafgaand aan de slotrit van de CRO Race erg rooskleurig uit voor Jonas Vingegaard, die op dat moment klassementsleider was. Na de finish in Zagreb was het echter Matej Mohoric die door bonificatieseconden aan het langste eind trok. 'Het is wat het is', aldus Vingegaard.

Met één seconde achterstand finishte de Deense tourwinnaar van Jumbo-Visma uiteindelijk als tweede in het eindklassement. In de door Elia Viviani gewonnen slotrit wist Mohoric namelijk zowel onderweg als aan de finish bonificatieseconden bijeen te sprokkelen. De Sloveense waaghals finishte als tweede achter Viviani en pakte hiermee precies genoeg seconden om Vingegaard van de eindzege af te houden.

Vingegaard kijkt met goed gevoel vooruit naar Lombardije

'Ik ben geen sprinter en bemoei me ook niet graag met pelotonsprints', stelt Vingegaard op de teamsite. Zelf kwam Vingegaard als veertiende over de meet in de hoofdstad van Kroatië. 'We wisten dat Bahrein het al vroeg zou proberen. Wij hebben het ook geprobeerd, maar ik ben niet snel genoeg om met deze renners te sprinten. Mohoric pakte vandaag genoeg bonificatieseconden en hij verdient het dan ook. Dit is ook onderdeel van het wielrennen.'

Vingegaard, die na de vijfde etappe de harten van fans wist te stelen met een sympathieke actie, kijkt wel tevreden terug op de zesdaagse rittenkoers in Kroatië. 'Ik ben blij en tevreden met de vorm deze week.' Hij richt zijn pijlen nu de Ronde van Lombardije, die op zaterdag 8 oktober op het programma staat. 'Ik kijk uit naar volgende week. Het is een van mijn grote doelen van dit seizoen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws