López kende voor Vuelta al akkefietje met ploeg in Tour: 'Niet helemaal mee eens' Wielrennen
Wielrennen

López kende voor Vuelta al akkefietje met ploeg in Tour: 'Niet helemaal mee eens'

López kende voor Vuelta al akkefietje met ploeg in Tour: 'Niet helemaal mee eens'

Miguel Ángel López kende niet zijn gelukkigste seizoen bij Movistar Team. Een coronavirus, vermoeidheid en onenigheid met de ploeg deed hem beslissen om na een jaar alweer terug te keren naar zijn vorige werkgever (Astana Qazaqstan Team). Anderhalve maand nadat hij de Vuelta a España op de voorlaatste dag verliet, vertelt hij dat er gedurende het seizoen al meer speelde.

López reed zes jaar lang voor Astana, waar hij meerdere successen boekte. De 27-jarige Colombiaan eindigde als derde in de Giro d'Italia en Vuelta a España van 2018 en boekte een etappezege in de Tour de France van 2020. Toch besloot hij een nieuwe avontuur aan te gaan bij het Spaanse Movistar, maar ondanks een aantal goede resultaten werd dat nooit een succes. López startte het seizoen pas eind april, nadat hij was geveld door het coronavirus. In de Ruta del Sol won hij eind mei zijn eerste etappe en het eindklassement, waarna hij twee weken later de Mont Ventoux Dénivelé Challenge op zijn naam schreef.

De goede voorbereiding in mei en juni bleek geen opmaat voor een goede Tour de France. López kwam wat vermoeid aan de start en moest de strijd na de achttiende etappe staken. Ploeggenoot Enric Mas eindigde uiteindelijk als zesde in Parijs. 'Door het coronavirus startte ik het seizoen laat en moest ik een intensief blok doen, waardoor ik niet in optimale conditie aan de start stond. Op een gegeven moment verloor ik wat tijd en ging ik me volledig inzetten voor Enric Mas. Het team gaf me het advies om naar huis te gaan, waar ik het niet helemaal mee eens was, maar ze wilden dat ik me ging voorbereiden voor de Vuelta', zo laat hij weten bij Ciclismo Internacional.

Ritwinst in Vuelta, maar teleurstellend einde

Na de Tour de France moest López zich gaan focussen op de Vuelta, die amper een maand later startte. Daar reed hij samen met ploeggenoot Mas een uitstekende ronde en stonden ze na de negentiende etappe nog comfortabel op een tweede (Mas) en derde (López) plaats in het algemeen klassement. In de twintigste en voorlaatste etappe ging het echter helemaal mis en werd López al vroeg in de etappe op grote achterstand gezet. Op een gegeven moment was hij zijn derde plaats in het klassement al lang en breed kwijt en besloot hij uit koers te stappen. Een opstapeling van gebeurtenissen volgens de Colombiaan, al vertelt hij nooit precies wat er is gebeurd. 'Je moet zijn waar je gelukkig bent en waar iedereen je support, in een goede omgeving. Ik maakte een overeenkomst met de ploeg om uit elkaar te gaan en dat was het beste voor beiden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws