Mohoric overtuigd van Fred Wright: 'Slechts een kwestie van tijd voordat hij een grote koers wint' Wielrennen
Wielrennen

Mohoric overtuigd van Fred Wright: 'Slechts een kwestie van tijd voordat hij een grote koers wint'

Mohoric overtuigd van Fred Wright: 'Slechts een kwestie van tijd voordat hij een grote koers wint'

Fred Wright maakte het voorbije seizoen veel indruk, zowel in het klassieke voorjaar als in de grote rondes. Zijn ploegmaat bij Bahrain Victorious Matej Mohoric voorspelt in gesprek met CyclingWeekly alvast een grote zege voor de Brit in de toekomst. ‘Hij heeft bewezen in de toekomst een Monument te kunnen winnen.’

Wright reeg afgelopen seizoen de ereplaatsen aaneen in dienst van Bahrain Victorious, maar winnen was hem niet gegund. In zowel de Tour de France, als de Vuelta a España bleek Mads Pedersen een kwelgeest voor de Brit. Ook de negentiende etappe van de Tour- waarin Wright met Jasper Stuyven in de laatste kilometer werd overvleugeld door Christophe Laporte – kende een pijnlijke ontknoping voor de renner. In de Vuelta strandde Wright uiteindelijk op zes top vier plekken. Wright reed ook een sterk klassiek voorjaar. Zo eindigde hij als zevende in de Ronde van Vlaanderen.

Volgens Mohoric moet Wright niet wanhopen. ‘Het is gewoon een kwestie van tijd en geluk totdat hij zijn eerste grote koers wint. Hij is verschillende keren zo dichtbij geweest. Het is zo frustrerend voor hem, maar hij is een winnaar. Hij heeft een sterke sprint en is een supersterke renner voor de klassiekers. Mohoric ziet Wright zelfs in de meest prestigieuze eendagskoersen meedoen om de winst. ‘Ik denk dat hij bewezen heeft in de toekomst een Monument te kunnen winnen. Hij is nog altijd erg jong en zal nog vele kansen krijgen.’ Mohoric won dit jaar met Milaan-Sanremo zijn eerste Monument. In de afdaling van de Poggio maakte hij – mede door het gebruik van een dropper post – het verschil.

Mohoric mikt op klassiek voorjaar

Voor komend seizoen heeft Mohoric zijn pijlen gericht op het verdedigen van zijn titel in Milaan-Sanremo. ‘Ik denk dat ik op schema lig voor volgend jaar. De bedoeling is dat ik een vergelijkbaar programma rijd als ik dit jaar deed. De nadruk in het voorjaar ligt op de klassiekers, van Sanremo tot Vlaanderen en Roubaix. Mogelijk rijd ik ook Luik-Bastenaken-Luik. Sanremo zal in ieder geval één van de hoofddoelen zijn.’ Later in het jaar wil Mohoric opnieuw deelnemen aan de Tour de France, waarin hij in de editie van 2021 twee etappes won.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws